Rikinkatku tarttui biovoimalaitoksen tulipaloa sammuttaneiden palomiesten varusteisiin Järvenpäässä

Järvenpäässä Fortumin biovoimalaitoksella sattui aamukahdeksalta tulipalo tilassa, jossa oli runsaasti terveydelle vaarallista rikkikaasua. Palossa ei sattunut henkilövahinkoja.

Tehtävää varten paikalle hälytettiin toistakymmentä pelastuslaitoksen yksikköä.

–  Ensimmäinen paikalle saapunut yksikkö totesi, että kymmenen metriä korkea hallitila, jossa on rikkigranulaattisäiliö, oli täynnä savua, palomestari Tommi Luhtaniemi kertoo.

–  Sen jälkeen meni hetki, että savua täynnä olevassa tilassa selvitimme, missä palaa.

Tuli oli levinnyt hakekattilasta tuhkaa ja hiekkaa kuljettavalle hihnalle sekä rikkisiiloon. Rikkiä käytetään lisäaineena hakkeen polttamisessa. Rikkigranulaattien avulla haketta saadaan poltettua puhtaammin ja vähemmillä päästöillä.

"Miehet haisevat pahalta"

Pelastuslaitos eristi rikkigranulaattisäiliön muusta järjestelmästä ja sammutti tulipalon sammutusvaahdolla. Palomestarin mukaan umpinaisessa tilassa sattuneesta tulipalosta ei ollut vaaraa lähialueen asukkaille.

Voimakas rikkikaasun katku tarttui vahvasti pelastajien varusteisiin.

–  Miehet haisevat pahalta, kun ne tulevat pois sieltä, palomestari Luhtaniemi sanoo.

Biovoimalaitoksen polttoaineena käytetään metsähaketta ja metsäteollisuuden puutähteitä, hevosen kuivikelantaa, turvetta sekä kierrätyspolttoaineita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Media: PS-nuoret hylkäsivät puoluejohdon vaatiman sääntömuutoksen

Jyväskylän kaupunki salaa valtaosan Alvan myyntiä selvittäneestä konsulttisopimuksesta – "Kaupunki tuntuu toimineen tosi kevyillä perusteilla", arvioi tutkija

Mänttä-Vilppulan kohutun lentokenttähankkeen sopimus herättää paljon kysymyksiä: "Ei tunnu olevan oikein päätä eikä häntää"

Kohu Mänttä-Vilppulan rakennushankkeesta ei näytä hätkäyttävän Tahkolla ja Luumäellä – "Ei ole ilmennyt mitään sellaista, mistä pitäisi olla huolestunut"

Kommentti: Repimisestä rakentamiseen

Kyyjärveläisen Ilpo Sääksjärven elämä on muuttumassa irtisanomisen seurauksena – "Olen miettinyt, millä tavalla työnantaja valitsee irtisanottavat"

Henkilöauto päätyi yöllä ojaan Saarijärvellä – kuljettajaa ei löydetty

Yön uutiskooste: Oslossa ylipistosairaalan työntekijällä on todettu koronavirustartunta, Wall Streetilla heikoin viikko sitten vuoden 2008 finanssikriisin

Opettajankoulutukseen hakeville on tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhteinen soveltuvuuskoe – “Sukupuoli ei ole arviointikriteeri”

Ajatustyössä täytyy osata sanoa ei – keskitytkö oikeisiin asioihin?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.