Rikosnimike vaihtui raa'an tekotavan vuoksi –  "Metsuria" epäillään rikollisvaikuttajan murhasta

Keskusrikospoliisi tutkii Vantaalla huhtikuussa tapahtunutta pitkän linjan rikollisen Raimo Anderssonin henkirikosta murhana. Tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-ahon mukaan syy nimikkeen vaihtumiseen ei kuitenkaan ole teon suunnitelmallisuus.

–  Kyllä me menemme teon erityisellä raakuudella ja julmuudella, Huhta-aho kertoo syyksi rikosnimikkeen vaihtumiselle.

Vantaan käräjäoikeus vangitsi huhtikuussa Veli Matti Huohvanaisen epäiltynä todennäköisin syin Anderssonin taposta. Henkirikostaustastaan tunnettu Huohvanainen kantaa alamaailmassa Metsuri-lempinimeä.

Syksyllä 1999 Huohvanainen murhasi ampuma-aseella kaksi miestä Vantaan Viestitiellä liikehuoneistossa ja vielä myöhemmin pakomatkan aikana Hauholla pistimellä ruotsalaismiehen. Andersson puolestaan istui tuomiota ruotsinturkkilaisen Volkan Ünsalin palkkamurhasta. Murha tehtiin vuonna 2003 Helsingin Vuosaaressa.

Ünsal oli kähveltänyt kaveriltaan rahaa Arlandan lentokentän vuoden 2002 rahakuljetusryöstön saaliista, päässyt todistajansuojeluohjelmaan ja irrottautunut siitä. Keskusrikospoliisi on avannut palkkamurhasta uuden tutkinnan, jonka kuulusteluissa Andersson oli STT:n tietojen mukaan kertonut tietojaan.

Poliisi vaitonainen motiivista

Huhta-aho ei toistaiseksi halua ottaa kantaa teon motiiviin. Pimentoon jää siis myös poliisin tämänhetkinen käsitys siitä, ovatko Anderssonin puheet Ünsalin murhajutun kuulusteluissa vaikuttaneet tekoon vai eivät.

Huhta-aho kertoo, että poliisi on tehnyt aivan viime päiviin saakka tutkintatoimia ja kuulemisia.

–  Teonkuvaukset, motiivit ja muut yksityiskohdat ovat asioita, joista ei nyt käydä keskustelua. Se siirtyy siihen vaiheeseen, kun tutkinta on valmis. Katsotaan, onko se silloin vai tuleeko se vasta (oikeus)käsittelyn myötä.

STT:n tietojen mukaan Huohvanainen liikuskeli Helsingin keskustassa Anderssonin henkirikosta edeltäneenä iltapäivänä päihtyneen oloisena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Merinovillan suosio kasvaa, mutta tiesitkö, että sen tuottamisessa on saatettu leikata kivuliaasti lampaan peräaukkoa – villavaatteiden alkuperä tunnetaan edelleen huonosti

Sohjo aiheutti onnettomuuden Keuruulla: auto pyörähti katon kautta ympäri ojaan, kyydissä kolme ihmistä

Autoilija suistui ulos tieltä ja törmäsi kaiteeseen Ruokkeella Jyväskylässä

Kun äiti lähti ja vei lapset mukanaan, jyväskyläläinen Pekka joutui aloittamaan yhden miehen taistelun lapsistaan: "ammattilaiset onneksi näkivät asiat niin kuin ne ovat"

Vanhemmat taistelivat oikeudessa lapsestaan 19 kertaa – lakiuudistuksen on määrä vaikeuttaa vieraannuttamista

Postilakon osapuolet valmiita pitkään tapaamiseen tänään – näin lakot ja tukitoimet uhkaavat laajeta lähiviikkoina

Ääntävätkö suomalaiset nuoret englantia jatkossa kuin syntyperäiset puhujat? Aivotutkija kertoo, miten musiikki, liikunta ja päiväunet auttavat koululaisia oppimaan

Mänttä-Vilppulan lauantai-illan kolarissa loukkaantuivat nuori mies ja kaksi nuorta naista

Kolme rattijuoppoa jäi poliisin satimeen lauantai-iltana: kaksi Laukaassa ja yksi Palokassa

Seurantatutkimus selvittää, miten pikkukeskosena syntyneet voivat aikuisina

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.