Rinne: EU:ssa tarkasteltava investointeja estäviä säännöksiä

Valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) mukaan ensi viikon alussa pidettävissä EU:n valtiovarainministerikokouksissa tarkastellaan muun muassa investointien toteuttamista estäviä säännöksiä.

Rinne selvitti euroryhmän ja koko EU:n valtiovarainministerien Ecofinin alkuviikosta pidettävien kokousten asialistaa eduskunnan suurelle valiokunnalle perjantaina.

Rinne sanoi valiokunnan tapaamisen jälkeen, että säännösten tarkastelun lisäksi keskiössä EU:ssa on pk-yritysten rahoitus ja toimintaedellytykset ja erilaiset välineet investointien rahoittamiseksi.

EU-maiden talouden elvyttäminen nousee esille Italian puheenjohtajakauden ohjelman myötä. Seuraavan puolen vuoden aikana tärkeimpiä tavoitteita on vauhdittaa EU:n talouskasvua ja luoda alueelle lisää työpaikkoja.

Valtiovarainministereille kerrotaan myös Kreikan sopeutusohjelman tämänhetkisestä vaiheesta.

- Nyt näyttää siltä, että Kreikan tulot ja menot vastaavat toisiaan, jos ei oteta huomioon lainanhoitokuluja. Siellä ollaan parempaan suuntaan menossa, ja Kreikka saa myös rahoitusta markkinoilta, Rinne sanoo.

Euroopan vakausmekanismi on maksanut Kreikalle yhden miljardin euron osuuden 8,3 miljardin euron lainasta, koska Kreikka on saavuttanut neljännen väliarvion mukaan asetetut tavoitteet. Aiemmin on maksettu 6,3 miljardia euroa.

Loppu yhden miljardin euron erä maksettaneen heinäkuun loppuun mennessä. Viides väliarvio valmistunee marraskuussa.