Rinne: EU:ssa tarkasteltava investointeja estäviä säännöksiä

Valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) mukaan ensi viikon alussa pidettävissä EU:n valtiovarainministerikokouksissa tarkastellaan muun muassa investointien toteuttamista estäviä säännöksiä.

Rinne selvitti euroryhmän ja koko EU:n valtiovarainministerien Ecofinin alkuviikosta pidettävien kokousten asialistaa eduskunnan suurelle valiokunnalle perjantaina.

Rinne sanoi valiokunnan tapaamisen jälkeen, että säännösten tarkastelun lisäksi keskiössä EU:ssa on pk-yritysten rahoitus ja toimintaedellytykset ja erilaiset välineet investointien rahoittamiseksi.

EU-maiden talouden elvyttäminen nousee esille Italian puheenjohtajakauden ohjelman myötä. Seuraavan puolen vuoden aikana tärkeimpiä tavoitteita on vauhdittaa EU:n talouskasvua ja luoda alueelle lisää työpaikkoja.

Valtiovarainministereille kerrotaan myös Kreikan sopeutusohjelman tämänhetkisestä vaiheesta.

- Nyt näyttää siltä, että Kreikan tulot ja menot vastaavat toisiaan, jos ei oteta huomioon lainanhoitokuluja. Siellä ollaan parempaan suuntaan menossa, ja Kreikka saa myös rahoitusta markkinoilta, Rinne sanoo.

Euroopan vakausmekanismi on maksanut Kreikalle yhden miljardin euron osuuden 8,3 miljardin euron lainasta, koska Kreikka on saavuttanut neljännen väliarvion mukaan asetetut tavoitteet. Aiemmin on maksettu 6,3 miljardia euroa.

Loppu yhden miljardin euron erä maksettaneen heinäkuun loppuun mennessä. Viides väliarvio valmistunee marraskuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tuhatpäinen yleisö todisti 1941 saksalaissotilaiden hautajaisia Jyväskylässä: 1950–60-luvulla haudat yllättäen hävisivät – onko sinulla tietoja vainajien siirroista?

Petri Honkonen ottaa ärhäkkäästi kantaa sisäilmasta sairastuneiden puolesta: "Vähättelyn ja luulosairaiksi leimaamisen on loputtava"

Lapin-matkailun odotetaan kasvavan myös tänä talvena Thomas Cookin konkurssista huolimatta

Maksamaton vieras vietti aamupäivän sinnikkäästi jyväskyläläisen kahvilan sisätiloissa – henkilökunta nappasi siipeilijän lopulta nalkkiin

Opetusministeri Andersson Ylen Ykkösaamussa: Sitova mitoitus oppilashuoltoon tarkoitus saada tällä hallituskaudella

Metsästäjä losautti Päijänteeseen pudonnutta sorsaa veneestä – ei olisi kannattanut

Ruokalähetti voi joutua yrittäjäksi vasten tahtoaan – työministeri lupaa alustatyöntekijöille aiempaa paremmat oikeudet

Hävittäjät uusitaan, mutta pitääkö myös Hawkit päivittää? – Loikka harjoituskoneista uusiin hävittäjiin on pitkä

Jyväskylän AaltoAlvarin vastasauna on ollut kuukausia poissa käytöstä, eikä avaamisajankohdasta ole tietoa – Saunaseura huolestunut tilanteesta

Jorman tilaaman otsalampun laturi räjähti: "Se oli jumalaton pamaus" – Julkinen keskustelu turvallisuudesta sai pelastustoimen aloittamaan akkupalojen tilastoinnin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.