Rinne: Eduskuntavaalien jälkeen Jutta ministeriksi, työllisyystavoitteella hallitukseen

SDP:n tuore puheenjohtaja Antti Rinne korostaa, että SDP:n on syytä mennä tuleviin minihallitusneuvotteluihin työllisyystavoitteet edellä. Hän piti juuri linjapuheensa Seinäjoella SDP:n puoluekokouksessa.

Rinne toivoi linjapuheessaan, että tulevien eduskuntavaalien jälkeen Jutta Urpilainen toimisi SDP:n ministerinä.

Rinne ilmaisi puheessaan ymmärtävänsä Upilaisen kannattajien pettymystä ja kertoi haluavansa ansaita kaikkien luottamuksen. Hänen mukaansa perjantaina muuttui vähemmän kuin mitä pysyi samana.

Lisäksi Rinne pitää teiden, rautateiden ja tietoliikenneyhteyksien puutteita uhkana Suomen taloudelle.  Hän kyseenalaistaa myös suomalaisen koulujärjestelmän tilaa.

- Oikeus sivistykseen jakautuu epätasaisesti, Rinne sanoo.

Hänen mukaansa heikommat lapset eivät yllä entisenlaisiin oppimistuloksiin ja sen seurauksena Suomeen on muodustumassa alaspäin erottuvien koulujen verkko.

Rinne alusti linjauksiaan jo aiemmin tänään. Hänen mukaansa hallituksen loppukaudelle asetetuista tavoitteista täytyy pitää kiinni. Hän sanoi Ylen Ykkösaamussa uskovansa, että painotuksia muuttamalla päästään kesäkuun minihallitusneuvotteluista eteenpäin.

Rinne toivoo hallitusohjelmaan painotuksia työllisyyden lisäämiseen ja talouskasvuun. Muutoin hän pitää ohjelmaa varsin hyvänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kiander: Minihallitusneuvotteluista tulee vaikeat

Rinteen puhe: Työllisyystavoite edellä hallitukseen

Katainen: Rinteelle luontevin olisi painava salkku