Rinne: Kahdenväliset hallitustunnustelut alkavat sunnuntaina

SDP on nyt lukenut kaikki puolueiden hallitustunnustelijan kysymyksiin antamat vastaukset pieteetillä läpi. Huomenna käydään niiden pohjalta vielä epävirallisia keskusteluja, ja varsinaiset hallitustunnustelut alkavat näillä näkymin sunnuntaina kello 14 eduskunnassa, kertoi SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne torstaina STT:lle.

Rinteen mukaan tarvetta epävirallisille keskusteluille on, koska hänen täytyy selvittää itselleen vielä joitakin asioita.

–  Puolueilla on erilaisia painotuksia erilaisissa asioissa, ja niitä täytyy nyt täsmentää. Perjantai menee siihen, että käydään vielä epävirallisia keskusteluja. Todennäköisesti sunnuntaina kello 14 lähtien alkavat varsinaiset hallitustunnustelukeskustelut muiden puolueiden kanssa, ja ne jatkuvat maanantaina illansuussa.

Sunnuntaina SDP keskustelee kahdenvälisesti perussuomalaisten, kristillisdemokraattien ja keskustan kanssa.

Hallitusneuvotteluihin lähtijät määrä olla selvillä tiistaina

Vappuaattona Rinne sanoi, että ainakin joidenkin puolueiden linjat talous-, Eurooppa- ja ilmastopolitiikasta vaativat vielä täsmennystä. Hän pitää yhä kiinni aikataulusta, jonka mukaan tiistaina pitäisi olla tiedossa, mitkä puolueet voisivat lähteä hallitusta rakentamaan. Varsinaisten hallitusneuvotteluiden on määrä alkaa keskiviikkona.

Eduskuntapuolueet pohtivat vaihtoehtoja sekä kulisseissa että julkisesti. Esimerkiksi kokoomuksen ryhmyri Kalle Jokinen sanoi torstaina Twitterissä, ettei hän näe edellytyksiä kokoomuksen ja vasemmistoliiton hallitusyhteistyölle.

–  Käsitys isänmaan asioiden vastuullisesta hoitamisesta täysin erilainen, Jokinen tviittasi.

Myös vasemmistoliitto on sanonut, että sen olisi vaikea löytää kokoomuksen kanssa yhteistä säveltä. Muun muassa vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson oli torstaina keskustelemassa hallitustunnusteluista Ylen Politiikkaradiossa.

Vihreät nimesi torstaina edustajansa valmistelemaan hallitusneuvotteluihin liittyviä asioita. Toimikuntaa johtaa puheenjohtaja Pekka Haavisto.

Muita jäseniä ovat puolueen varapuheenjohtajat Maria Ohisalo, Hanna Halmeenpää ja Veli Liikanen, puoluesihteeri Lasse Miettinen, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen ja varapuheenjohtajat Emma Kari ja Saara Hyrkkö sekä kansanedustaja Satu Hassi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .