Rinne: Mikään puolue ei ole vielä ulkona hallitustunnusteluista

SDP:n puheenjohtaja, puhemies Antti Rinne sanoo päivän hallitustunnusteluiden jälkeen, ettei yksikään puolue ole vielä pudonnut pois kuviosta. Kaikki puolueet olivat Rinteen mukaan valmistautuneet hyvin päivän tarkentaviin keskusteluihin.

– Nyt täytyy tarkistaa näiden kolmen puolueen osalta, tarvitaanko vielä lisää keskusteluja, Rinne sanoi.

Puolueiden kanssa käytyjen keskustelujen sisällöstä Rinne ei kertonut mitään tarkempaa. Keskustelujen teemat olivat odotetunlaiset.

– Talouspolitiikasta hyvin paljon puhuttiin, EU-politiikasta ja ilmastopolitiikasta, Rinne luetteli.

Rinne tapasi iltapäivän mittaan kristillisdemokraattien, perussuomalaisten ja keskustan edustajat. Näiden puolueiden neuvottelijoista kukaan ei antanut tapaamisen jälkeen lausuntoa medialle.

Keskustan ryhmänjohtaja Antti Kaikkonen tviittasi, että keskusta oli käynyt asiallisen keskustelun hallitustunnustelijan kanssa.

– Perusasento meillä kuitenkin pysyy: hallitusvaihtoehdot tunnusteltava ensisijaisesti vaalivoittajien kesken, Kaikkonen sanoi.

 

Keskustan kanssa pisin istunto

 

Rinne ja SDP:n edustajat neuvottelivat kaikkien kanssa noin tunnin ajan, mutta keskustan istunto venähti hieman pitempään kuin muilla.

Rinne sanoi ennen tapaamisten alkua uskovansa, että tiistai-iltaan mennessä selviää, millä pohjalla hallitusneuvotteluja voidaan alkaa käydä.

– Uskon, että selviää, millä kokoonpanolla lähdetään, jos on lähdettävissä, tiistai-iltaan mennessä, Rinne sanoi.

Maanantaina Rinne tapaa muut puolueet eli vihreät, vasemmistoliiton, RKP:n ja viimeisenä kokoomuksen.

– Sen jälkeen arvioidaan tilannetta, onko löydettävissä kokoonpanoa. Tavoitteena on edelleen, että tiistaina ilmoitetaan, mitkä puolueet lähtevät hallitusneuvotteluihin, Rinne sanoi tapaamisten jälkeen.

Rinne ei kommentoinut huhuja keskustassa mahdollisesti virinneistä hallitushaluista, mutta toisti, ettei mitään puoluetta ole vielä suljettu pois.

– Minun mielestäni tämän päivän keskusteluissa oli selkeästi kolme puoluetta, joiden on täysin mahdollista lähteä hallitsemaan SDP:n kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.