Rinne: Päähallituspuolueiden välinen luottamuspula jo pahempi kuin Stubbin aikaan

Rinne pitää mahdollisena, että puolueiden huonot välit ja erimielisyydet maakuntamallista ja sote-uudistuksen markkinasuuntauksesta voi vielä johtaa hallituksen kaatumiseen

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne arvioi, että keskustan ja kokoomuksen välinen luottamuspula on kärjistynyt erittäin pahaksi. Rinne sanoi STT:lle, että päähallituspuolueiden välit ovat hänen mielestään jo huonommat kuin ne olivat Alexander Stubbin (kok.) hallituksen aikana kokoomuksen ja SDP:n välillä.

– Kun olen kuunnellut eduskunnassa keskustan ja kokoomuksen puheita, on syntynyt kuva, että he tulevat aika huonosti toimeen keskenään, Rinne sanoi SDP:n puoluevaltuuston kokouksen edellä.

Rinteen mielestä hallituspuolueiden välejä leimaa tällä hetkellä myös kokoomuksen yhä kasvava ylimielisyys. Enää ei ole kyse vain sote- ja maakuntauudistuksista.

– Keskustan romahtanut kannatus on heikentänyt keskustan kykyä toimia tässä tilanteessa.

Rinne piti mahdollisena, että puolueiden huonot välit ja erimielisyydet maakuntamallista ja sote-uudistuksen markkinasuuntauksesta voivat vielä johtaa hallituksen kaatumiseen presidentinvaalien jälkeen.

– Jos kokoomus arvioi, että heidän ajamansa yritysten voitontekeminen sosiaali- ja terveysbisnekseen ei voi toteutua, niin eivät he varmaan ole valmiita maakuntamalliakaan hyväksymään. Siinä on sellainen soppa, joka varmasti kaataa tämän hallituksen, Rinne sanoi.

"Uudistuksen vastakohta"

Rinne sanoi puoluevaltuustossa, että Sipilän hallitus on pahasti epäonnistunut sote-uudistuksessa. Alkuperäiset tavoitteet ovat unohtuneet, kun keskusta lähti ajamaan maakuntamallia ja kokoomus edistämään uusliberalistista markkinamallia. Seuraus on, että palvelut heikkenevät ja kustannukset kasvavat, Rinne tuomitsi.

Meri-Lapissa toteutettu suurulkoistus on tästä esimerkkinä, kun kunnat tarttuvat epätoivoisiin keinoihin turvatakseen palvelut.

– Tämä on epäuudistus, uudistuksen vastakohta, joka vie taaksepäin suomalaista sosiaali- ja terveyspalvelua, Rinne summasi hallituksen nykylinjan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Asiantuntija: Talven vaihteleva sää koettelee kukkineita kasveja, myös syksyn viljasato voi olla vaarassa

Media: PS-nuoret hylkäsivät puoluejohdon vaatiman sääntömuutoksen

Jyväskylän kaupunki salaa valtaosan Alvan myyntiä selvittäneestä konsulttisopimuksesta – "Kaupunki tuntuu toimineen tosi kevyillä perusteilla", arvioi tutkija

Mänttä-Vilppulan kohutun lentokenttähankkeen sopimus herättää paljon kysymyksiä: "Ei tunnu olevan oikein päätä eikä häntää"

Kohu Mänttä-Vilppulan rakennushankkeesta ei näytä hätkäyttävän Tahkolla ja Luumäellä – "Ei ole ilmennyt mitään sellaista, mistä pitäisi olla huolestunut"

Kommentti: Repimisestä rakentamiseen

Kyyjärveläisen Ilpo Sääksjärven elämä on muuttumassa irtisanomisen seurauksena – "Olen miettinyt, millä tavalla työnantaja valitsee irtisanottavat"

Henkilöauto päätyi yöllä ojaan Saarijärvellä – kuljettajaa ei löydetty

Yön uutiskooste: Oslossa ylipistosairaalan työntekijällä on todettu koronavirustartunta, Wall Streetilla heikoin viikko sitten vuoden 2008 finanssikriisin

Opettajankoulutukseen hakeville on tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhteinen soveltuvuuskoe – “Sukupuoli ei ole arviointikriteeri”

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.