Rinne arvostelee kokoomusta: Hyvin vaikeaa jatkaa samassa hallituksessa

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne arvostelee voimakkaasti hallituskumppani kokoomusta. Valtiovarainministeri Rinne sanoo olevansa hämmentynyt siitä, miten paljon kokoomus on muuttunut.

- Olen joutunut tutustumaan ihan toisenlaiseen kokoomukseen viimeisten kuukausien aikana. Se on osoittautunut puolueeksi, joka ei pidäkään kiinni sovitusta, Rinne sanoi STT:n haastattelussa.

Hänen mukaansa esimerkkejä tästä ovat muun muassa vanhuspalvelulain hoitajamitoituksen estäminen ja pääkaupunkiseudun Pisararata-hankkeen kaataminen yllättäen ja toisin kuin hänen mukaansa oli sovittu.

Rinteen mielestä myös kokoomuksen ohjelmapoliittisten linjausten perusteella on vaikea nähdä, että kokoomus ja SDP voisivat jatkaa samassa hallituksessa vaalien jälkeen.

- Meillä on hyvin erilaiset näkemykset siitä, miten tätä yhteiskuntaa viedään eteenpäin ja miten taloudelliset ongelmat ratkaistaan. SDP ei voi hyväksyä sitä, että tässä tilanteessa kokonaisveroastetta alennetaan neljä prosenttia tai tehdään kahdella miljardilla veronalennuksia kaikkiin tuloluokkiin, mistä kokoomus on viimeksi puhunut.

Rinteen mukaan on vaikea kuvitella hallituskoalitiota, jossa on mukana sekä konsensuksen vahva tukija että vastustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.