Rinne budjetista: En tiedä, mikä ärsyttää

Budjettiesityksestään kovaa arvostelua saanut valtiovarainministeri Antti Rinne sanoo budjettineuvottelujen etenevän normaalisti.

Rinne sanoi Jyväskylässä, ettei hänellä ole tarkkaa käsitystä siitä, mikä hänen budjettiesityksessään erityisesti ärsyttäisi.

- Olen kuullut joitakin julkisia kommentteja, mutta sen enempää minulla ei ole tietoa.

Rinne sanoo tehneensä valtiovarainministerin esityksen budjetin pohjaksi, ja VM:n ja muiden ministeriöiden keskinäiset neuvottelut käydään normaalisti.

- Matkan varrella varmaan käydään puolueiden kesken läpi, mistä närästää ja mistä löydetään budjettikokonaisuus. Tämä on normaalia menettelyä, hän totesi.

Valtiovarainministeriön tapa valmistella budjettia herättää paljon arvostelua hallituskumppaneissa ja muissa ministeriöissä.

Sektoriministeriöissä on hermostuttu valtiovarainministeriön (VM) tapaan esittää uusia leikkauksia ilman keskustelua. Valtiovarainministeri Rinteen torstaina julkistettu budjettiehdotus sisältää hallituskumppanien mukaan arviolta 100-200 miljoonan euron uudet säästöt, jotka on kohdistettu eri puolille. Tarkkaa summaa ja listaa uusista leikkauksista ei ole vielä ehditty kerätä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tällaista jälkeä Tuuli-myrskyn tuulet tekivät Keski-Suomessa – puita kaatui Jyväskylän kaupunkialueella

Koiran ulkoiluttaja kaatui Tikkakoskella – pelastuslaitos vei koiran kotiin

Jyväskyläläinen Iiris Markkanen uskoo kaksoissiskon saattaneen pelastaa hänet lapsena kuolemalta – identtisten kaksosten elämään mahtuu myös paljon koomisia tilanteita

Nordean verkko- ja mobiilipalveluissa häiriö – kortilla maksaminen toimii normaalisti

"Iso huuhkaja jumissa kerrostalon katolla Jyväskylän Savelassa", kuuluivat eläimenpelastustehtävän ensitiedot – lopputulos yllätti kaikki

Massiivinen työllisyyskokeilu viivästymässä syksyyn – kunnille annetaan vastuu työttömistä, mutta ohjaavatko kunnat sakkojen pelossa ihmisiä kuntouttavaan työtoimintaan?

"Ohi on", sanoi meteorologi – myrskytuulet puhkuivat tehtäväpiikin pelastuslaitoksille, mutta aamuksi tyyntyi

Seitsemän vinkkiä arkeen: asiantuntija kertoo, kuinka voit välttää sen, että lapsestasi tulee sohvaperuna

Yön uutiskooste: Suomessa myrsky, Kanarialla hiekkamyrsky, jääkoneen kuljettaja hämmästytti NHL:ssä

Kotimaisuutta myydään valmistajatiedoin ja Suomen lipuin – ruoan alkuperä voi olla toinen, mutta huhtikuusta alkaen tietoa pitää tarjota enemmän

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.