Rinne toivoo Urpilaista seuraavaan hallitukseen

SDP:n uusi puheenjohtaja Antti Rinne toivoo edeltäjäänsä Jutta Urpilaista seuraavaan hallitukseen SDP:n ministeriksi, jos SDP on siinä hallituksessa mukana. Eduskuntavaalit ja niitä seuraavat hallitusneuvottelut pidetään ensi keväänä.

Rinne esitti Seinäjoen puoluekokouksessa Urpilaiselle toiveen, että tämä olisi käytettävissä ministeriksi. Rinteen mukaan tarjous on ja pysyy voimassa, mikäli kansa antaa SDP:lle mandaatin pysyä hallituksessa myös vaalien jälkeen.

Urpilainen sanoi arvostavansa Rinteen ministeritarjousta, mutta asia jää harkintaan.

Hän sanoi, ettei tiedä vielä jatkosuunnitelmistaan

- En tiedä, asetunko ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Rinne sanoi puheessaan myös, että EU:n laaja työttömyyskriisi uhkaa rauhaa. EU:n on asetettava kasvu keskeiseksi tavoitteeksi, hän sanoi.

Rinteen mukaan kahden viikon päästä pidettävät EU-vaalit ovat oleelliset suunnan muutoksessa. Hän totesi puheessaan, että nyt ollaan tienristeyksessä.

Puheenjohtajavaalit eilen hävinnyt Urpilainen sanoi Ylen Ykkösaamussa, että hänestä tuntuu kuin 50 kilon taakka olisi pudonnut harteilta.

Hän sanoo huomanneensa viime yön aikana, että minuuttiaikataulua ei enää hänen elämässään ole.

Urpilainen esiintyi Ykkösaamussa yhdessä Rinteen kanssa. Urpilainen totesi, että suhtautuu häviöön rauhallisesti. Joukkoliikkeen johtaminen on hänestä sitä, että siirtyy riveistä joukkojen eteen ja kun aika koittaa, siirtyy taas takaisin edestä riveihin.

Urpilainen jatkaa valtiovarainministerinä todennäköisesti vielä joitain viikkoja. Vielä ei ole varmaa, ottaako Rinne valtiovarainministerin salkun ja tuleeko puolueen ministereihin kenties muita vaihdoksia.

Mahdollinen hetki vaihtaa ministerin salkkua tulee kesäkuun puolivälissä, kun hallitus muodollisesti vaihtuu kokoomuksen vaihtaessa puheenjohtajaansa ja siten myös pääministeriä.

SDP:n kolmipäiväinen Seinäjoen puoluekokous päättyi tänään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.