Rinteen muutostoiveet Urpilaisesta peruuttamista

Jatkoa SDP:n puheenjohtajana hakeva valtiovarainministeri Jutta Urpilainen vetosi Seinäjoella kokousedustajiin, että nyt ei ole aika luovuttaa ja peruuttaa. Hallituksen politiikan tulokset alkavat hänen mielestään vähitellen näkyä.

Urpilaisen haastaja Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne katsoi, että SDP:ltä odotetaan vastavoimaa, eikä lievää myötätuulta.

Rinne sanoi, että ei toivo ennenaikaisia vaaleja, mutta niihin oltava valmis. Puoluejohtajien vaihdos SDP:ssä ja kokoomuksessa ei uhkaisi hallitusyhteistyötä.

Urpilainen sanoi olevansa vakuuttunut, että SDP taistelee nykyisellä linjallaan vajaan vuoden päästä pidettävissä eduskuntavaaleissa kultamitalista eli ykköspaikasta.

Ehdokkaiden 15 minuutin puheenvuorojen jälkeen puoluekokousedustajat käyttivät minuutin kannatuspuheenvuoroja. Varsinaissuomalainen Aimo Massinen arvioi, että puolueessa on linjariita, ja hän asettui Urpilaisen kannalle.

Ahti Ruoppila Keski-Suomesta kannatti Rinnettä sanomalla, että ei tarvita puheenjohtajaa, joka yrittää puhua mustaa valkoiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.