Risikko: Nettipoliisi hyötyisi psykiatrisesta asiantuntemuksesta

Ministeri Paula Risikko myös kertoi pitävänsä seuraavaan kehysriiheen mennessä esillä poliisin ja rajaviranomaisten määrää.

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) arvioi, että myös nettipoliisi voisi hyötyä yhteistyöstä psykiatrian asiantuntijoiden kanssa. Risikko kertoo keskustelleensa virtuaalimaailman yhteistyöstä keskusrikospoliisin kanssa.

Tämä voitaisiin toteuttaa esimerkiksi konsultaationa tai sillä, että nettipoliisilla olisi työpari. Psykiatrisella ja psykologisella asiantuntemuksella ministeri ei tarkoita vain lääkäreitä ja psykologeja vaan myös esimerkiksi psykiatriaan erikoistuneita sairaanhoitajia.

– Tulevissa maakunnissa sote-puolen ihmiset ja poliisit voisivat tehdä myös virtuaalimaailman yhteistyötä, hän kuvaili Oikeustoimittajien tapaamisessa tiistaina.

Ministeri myös kertoi pitävänsä seuraavaan kehysriiheen mennessä esillä poliisin ja rajaviranomaisten määrää. Sitä on hänen mukaansa tarkasteltava uudelleen. Risikon mielestä poliisien määrä pitää pystyä säilyttämään vähintään 7 200:ssa, kun sisäisen turvallisuuden selonteossa puhuttiin noin 7 000:sta.

– Emme voi tämän nykyisen alle oikein laskea, hän sanoi.

Risikon mukaan alkoholilainsäädännön kaavaillut muutokset lisäävät rikosjuttuja ja samalla poliisien tarvetta.

Risikko katsoo, että myös työnjakoa on mietittävä. Hän on jo aiemmin esittänyt tarpeelliseksi pohtia, voitaisiinko esimerkiksi päihtyneiden kuljetuksia siirtää pois poliiseilta.

Risikko pitää sisäisen turvallisuuden suurimpana uhkana syrjäytymistä. Hän muistutti, ettei esimerkiksi työpaikka tai koulutuspaikka auta niitä, jotka syrjäytyvät niin, etteivät jaksa enää mitään. Vaarana voi tällöin olla rikoskierteeseen joutuminen.

Hän on ollut myös huolissaan laittoman maassaolon lisääntymisestä. Sosiaali- ja terveysministeriö julkisti tänään suosituksensa kunnille laittomasti maassa olevien kiireelliseen sosiaali- ja terveydenhuoltoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.