Risteilyalus kulki pitkin tietä Porista Äänekoskelle – Keski-Suomessa toinenkin poikkeuksellinen erikoiskuljetus tällä viikolla

Risteilytoiminta Konnevesi-järvellä ja Etelä-Konneveden kansallispuistossa vilkastuu merkittävästi, kun alueelle saapui tiistaina uusi sadan hengen risteilyalus, M/S Linnea.

Laiva matkasi kaksi yötä Porista Keuruun kautta Äänekosken Lintulahteen tietä pitkin.

25 metriä pitkä ja kuusi metriä leveä M/S Linnea nostettiin lavetille Mäntyluodon satamassa Porissa sunnuntaina illalla. Erikoiskuljetus eteni Keuruulle maanantai-aamuun mennessä. Matka kohti Äänekosken Lintulahtea jatkui maanantai-iltana.

Perille saapunut alus laskettiin vesille tiistaina, kun paikalle saatiin riittävän järeä nosturi, jolla laiva saatiin siirrettyä veteen turvallisesti.

– Porilainen erikoiskuljetuksiin keskittyvä Vuorsola Oy hoiti kuljetuksen. Kuljetusliikkeestä kommentoivat, että matka sujui täysin suunnitelmien mukaan ja ilman ongelmia, kertoo Konneveden luontopalvelujen yrittäjä Seppo Puttonen.

Lintulahdesta laiva matkaa vesiteitse Konnevedelle.

Yritys suunnitteli laivan kuljetusreitin itse. Saattueeseen kuului kolme varoitusautoa, kaksi edessä ja kolmas takana, sekä itse rekka, jonka kuljetuslavetilla oli laiva. Kuljetus hoidettiin yöaikaan, kun muu liikenne on vähäisempää.

Kuljetuspäällikkö Elina Hassinen Vuorsolasta kertoo, että reitti Porista Äänekoskelle on tullut kovin tutuksi viime vuosina.

– Olemme tuoneet satakunta kuljetusta Porista Äänekosken biotuotetehtaalle, ja nyt vanhaa sellutehdasta purkaessa olemme tainneet kuljettaa noin 50 lastia toiseen suuntaan, Hassinen kertoo.

Konneveden luontopalvelut on hoitanut risteilyjä Konnevedellä vanhalla, kymmenen henkeä kuljettavalla hinaajalla, Myllykoski I:llä, mutta alus kävi ahtaaksi. Konneveden kansallispuisto on lisännyt kookkaan ja kirkasvetisen erämaajärven risteilykysyntää.

– Jo viime kesänä matkanjärjestäjät kyselivät, mihin bussilastillisen matkailijoita voisi tuoda. Nyt tällä aluksella riittää tilaa. Mukaan mahtuu 98 matkustajaa, Puttonen kertoo.

Laivassa on kahden hengen miehistö. M/S Linnea tekee säännöllisiä risteilyjä, mutta pääosin kesä menee Puttosen mukaan tilausmatkojen parissa.

– Tilauskirja näyttää hyvältä, Puttonen iloitsee.

Keski-Suomessa teillä etenee toinen poikkeuksellisen iso erikoiskuljetus keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Pohjanmaan Halsualta on lähdössä talokuljetus Jyväskylän Leppälahteen keskiviikko-iltana. 90 neliön kokoinen rakennus kuljetetaan kahtena kappaleena Pitkäjärven rantatontille, jossa yhteen liitettäviä osia odottavat valmiit perustat. Talo saapuu tontilleen varhain torstaiaamuna.

Juttua korjattu klo 20:27: Laiva laskettiin vesille Lintulahdessa, joka sijaitsee Äänekoskella, ei Konnevedellä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .