Hurjan näköiseksi ruostunut silta vihdoin remonttiin – kuorokin vetosi tällä videolla

Karstulan Riuttasalmen silta kunnostetaan vihdoin tänä vuonna. Paikalliset ovat toivoneet sen korjausta jo pitkään, koska silta on pinnaltaan ruostunut rumasti.

Noin 80-metrinen silta sijaitsee Pääjärven komeissa maisemissa lähellä Karstulan keskustaa kantatie 58:lla, joka johtaa Karstulasta Keuruun suuntaan.

Sillan peruskorjaus maksaa noin miljoona euroa, ja sen rahoittavat yhdessä Keski-Suomen ely-keskus ja Liikennevirasto. Korjaustyöt on tarkoitus aloittaa keväällä ja saada valmiiksi joulukuun puoliväliin mennessä.

Maineikas kuoro Karstulan mieslaulajat tempaisi jo syksyllä 2012 Riuttasalmen sillan puolesta sen maisemissa kuvatulla videolla. Kuoro esitti siinä johtajansa Olli Oikarin tekemän latinankielisen laulun, jossa huudettiin urakoitsijayhtiö Destiaa apuun sillan pelastamiseksi.

– Tiesimme jo silloin, ettei Destia ole avunpyynnön oikea osoite, mutta nimi kuulosti vähän latinalta ja paljon paremmalta kuin jos olisimme laulaneet ely-keskuksesta, Oikari kertoi.

Oikarin mukaan kuoro tahtoi videollaan tosissaan kiinnittää huomiota sillan korjaustarpeeseen. Hän uskoo, että tieto siltaremontista on iloinen uutinen Karstulassa monille.

Katso video Karstulan mieslaulajien siltavideosta ylhäältä tai tästä linkistä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .