Rivitalopalon sammutustyöt jatkuvat iltaan saakka – katso kuvat ja video tuhoutuneesta talosta

Jämsän Pispalantiellä tiistaina tuhoutuneen rivitalon sammutustyöt jatkuvat iltaan saakka, Keski-Suomen pelastuslaitoksen palomestari Tuomas Lyytikkä arvioi.

Kello 14.30 Lyytikkä kertoi, että kattorakenteita on purettu ja toisen lappeen aukaiseminen alkaa. Jälkisammutustöissä kestää tunteja, sillä purettavia rakenteita on paljon ja palopesäkkeitä löytyy suurelta alueelta.

Rivitalossa oli kaikkiaan kahdeksan asuntoa, joista yksikään ei säilynyt asumiskelpoisena.

– Sanotaan karkeasti, että talon toinen puolikas paloi pahasti ja toisessa päässä asunnot saivat eriasteisia savu- ja vesivahinkoja. Yksikään asunnoista ei säilynyt asumiskelpoisena, Lyytikkä kuvaili.

Palo sai alkunsa rivitalon toisen pään päätyhuoneistosta. Palon syttymissyystä ei tiistaina iltapäivällä vielä ollut tietoa.

– Poliisin tekniikka saapuu tutkimaan paloa varmaankin huomenna keskiviikkona. Ennen sitä emme välttämättä pysty tutkimaan, mistä palo lähti, Lyytikkä kertoi.

Ilmoitus hätäkeskukseen tehtiin kello 11.02. Tarkkaa tietoa siitä, oliko ensimmäisen ilmoituksen tehnyt joku talon asukkaista, ei ollut. Tulipalossa loukkaantui yksi ihminen lievästi.

Liekit löivät talon katon läpi, kun pelastuslaitoksen ensimmäiset yksiköt saapuivat paikalle. Palomestari Lyytikkä kertoi, että vaikka rivitalot kyseisellä Pispalan alueella on rakennettu lähekkäin, lähimpään rakennukseen oli noin kymmenen metriä eikä akuuttia vaaraa tulipalon leviämiseen ollut.

Paloa oli sammuttamassa enimmillään kymmenkunta yksikköä. Myös poliisi on paikalla ja ainakin yksi ambulanssi kuljetti lievästi loukkaantuneen jatkohoitoon.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .