Romaninaista ei päästetty vaateliikkeeseen – syyttäjä vaatii omistajalle ja työntekijälle sakkoja syrjinnästä

Syyttäjä vaatii kouvolalaisen vaateliikkeen omistajalle ja työntekijälle sakkoja syrjinnästä, sillä liikkeessä kieltäydyttiin palvelemasta romanitaustaista naista viime vuoden huhtikuussa.

Nainen oli menossa liikkeeseen, kun sen työntekijä kieltäytyi päästämästä häntä sisälle. Syyttäjän mukaan työntekijä sanoi tilanteessa, että omistaja oli ohjeistanut olla päästämättä romaneja sisälle. Todisteena oikeudessa oli naisen nauhoittama keskustelu tilanteesta.

–  Liike on ollut avoinna ja siellä on ollut toinen asiakas, eikä naisen kohtelulle ole ollut muuta hyväksyttävää syytä, haastehakemuksessa sanotaan.

Myös muita vastaavanlaisia tapauksia on noussut julkisuuteen hiljattain. Elokuussa Turussa taksia ajanut mies tuomittiin sakkoihin syrjinnästä, koska hän ei ottanut naista ja lasta kyytiin heidän romanitaustansa takia. Poliisi on kertonut selvittävänsä tapauksia, joissa helsinkiläisravintolassa ja Neste-huoltoasemalla Vantaalla oli kieltäydytty palvelemasta romaneja tänä keväällä ja kesällä.