Roskaruoka houkutteli ihmiset kaupungille: Jonossa jopa tuhat ihmistä!

Huippukokki Sami Sorvojan ruokaspektaakkelia Jyväskylän Aren aukiolle kerääntyi seuraamaan tänään keskiviikkona huima määrä ihmisiä. "Ruokajono" venyi aukiolta pitkin kävelykatua lopulta aina Väinönkadulle saakka. Ensiarvioiden mukaan jonossa seisoi satoja, jopa tuhat ihmistä.

Tapahtumassa Sorvoja kokkasi roskaruokaa kauppojen hävikkiruoista ja jakoi sitä ilmaiseksi paikalle saapuneille ihmisille. Ruokaa jaettiin niin paljon kuin sitä oli tarjolla, noin 750 annosta. Tapahtuman järjestäjien mukaan ruokaa riitti jokaiselle, joka jaksoi jonottaa loppuun saakka.

Ruoka oli valmistettu etukäteen, ja Sorvoja apulaisineen aloitti annosten jakamisen kello 15.30. Tällöin paikalle oli jo muodostunut mittava jono.

Tapahtuma keräsi jo etukäteen huiman suosion sosiaalisessa mediassa, kun Facebookiin perustettuun Roskaruokaravintola Jyväskylään! -tapahtumaan kertoi osallistuvan yli 2 600 ihmistä.

Roskaruokatapahtuma on osa Jyväskylän kaupungin ja Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran Resurssiviisaus -yhteishanketta, jonka tarkoituksena on edistää luonnonvarojen harkittua käyttöä ja kestävää kehitystä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .