Ruoanlaitosta syttynyt tänä vuonna 800 tulipaloa

Valvomattomasta ruoanlaitosta on syttynyt tänä vuonna noin 800 tulipaloa.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK muistuttaa, että ruokaa ei saa jättää yksin liedelle kypsymään.

SPEKin mukaan tämän vuoden lokakuun loppuun mennessä tulipaloissa on kuollut 79 henkilöä. Viime vuonna vastaava luku oli 82.

Viime vuonna tulipaloissa kuoli kaikkiaan 103 henkilöä.

Keittiöpaloja voidaan ehkäistä huolehtimalla sähkölaitteiden kunnosta, noudattamalla niiden käyttöohjeita ja pitämällä sekä keittiö että liesi puhtaina. Tulipalo voi kehittyä vaaralliseksi jopa muutamassa minuutissa.

Keittiössä syttyneen palonalun sammuttamiseen riittää yleensä sammutuspeite.

Paloturvallinen keittiö on siisti, ja lieden päällä tai sen ympärillä ei ole mitään helposti syttyvää materiaalia.

Patalaput ja talouspaperirullat sijoitetaan kauas lieden lähettyviltä niin, että ne eivät pääse tippumaan tai kaatumaan kuuman lieden päälle. Säännöllisen siivouksen yhteydessä kannattaa liesituulettimen suodatin puhdistaa ja vaihtaa aika ajoin uuteen.

Pidä aina keittiössä myös sammutuspeite käden ulottuvilla ja opettele käyttämään sitä. On kuitenkin muistettava, että rasvapaloa ei koskaan sammuteta vedellä, sillä se aiheuttaa palon räjähdysmäisen leimahtamisen. Näin tulipalo pääsee helposti leviämään liesituulettimeen ja muualle rakennukseen.

Palavan rasvakattilan tai -pannun voi yrittää sammuttaa tukahduttamalla esimerkiksi kattilankannella.

Sähkölaitteista syttyy noin 1 400 tulipaloa vuosittain.

Ne estetään parhaiten noudattamalla käyttöohjeita ja pitämällä huolta laitteiden kunnosta. Vialliset sähkölaitteet ja -johdot viedään korjattaviksi, eikä niitä koskaan pidä korjata itse. Kun laite ei ole käytössä, kannattaa sähköpistoke irrottaa pistorasiasta.

Uusimmat

Kotimaa

Yle: Poliisi kiinnittää tänä kesänä erityistä huomiota festivaalien turvatoimiin

Eurooppaan mahtuisi lisää vauvoja – Alhainen syntyvyys ei ole kuitenkaan suurin uhka talouskehitykselle

Punkkitautien määrä on moninkertaistunut, mutta hysteriaan ei ole syytä – "Yksi purema 50:stä johtaa todettavaan sairauteen"

Jo puolella Suomen lapsiperheistä on yksityinen sairauskuluvakuutus

Ovensuukyselyt povaavat Irlannin pääministeripuolueelle eurovaalivoittoa

Karannutta koiraa pyydystäneet ihmiset katkaisivat junaliikenteen Helsingissä – "Erittäin huono idea mennä junien sekaan juoksentelemaan"

Jännittävä lätkämatsi nostaa sydänpotilaiden verenpaineet kattoon – Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksessä tärkeä peli voi näkyä yllättävällä tavalla

Päiväkodin johtaja sai kärsiä, kun jyväskyläläisäiti hermostui perheestä tehdystä lastensuojeluilmoituksesta – pikaistuksissa kirjoitetusta viestistä sakkoja

Kyllä tästä maisterille seppele syntyy – yliopiston promootion juhlallisuudet alkoivat

Vanhat koulurakennukset joutuivat jälleen ilkivallan kohteeksi Tikkakoskella – katso karut kuvat spraymaalilla sotketuista seinistä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.