Ruohikkopaloja ympäri maakuntaa – pelastuslaitos kehottaa varovaisuuteen avotulen kanssa

Pelastuslaitos sai keskiviikkona tunnin aikana neljä ilmoitusta ruohikkopaloista eri puolilla Keski-Suomea.

Keski-Suomen pelastuslaitos kehottaa erityiseen varovaisuuteen avotulen kanssa, sillä ruohikko on nyt Keski-Suomessa erittäin kuivaa.

– Pelastuslaitos on saanut viimeisen tunnin aikana neljä ilmoitusta ruohikkopaloista eri puolilla Keski-Suomea, kerrotaan Keski-Suomen pelastuslaitoksen keskiviikkoiltapäivänä julkaisemassa Facebook-päivityksessä.

Pelastuslaitos muistuttaa, että kuivan sään vuoksi ruohikkopalojen riski kasvaa tulevina päivinä entisestään.

 

Ruohikkopalon riski konkretisoitui keskiviikkoiltapäivänä Äänekosken Suolahdessa, kun kipinä sytytti nurmikon palamaan roskienpolton seurauksena. Pihapiiristä ja läheisestä metsän reunasta paloi maastoa noin hehtaari.

– Pari kuutiota polttopuita paloi, muttei suurempia vaurioita ehtinyt sattua, sillä palo saatiin pian hallintaan, päivystävä palomestari Mauri Salo kertoi.

Jämsän Kuhmoisissa tuli vei vajaan hehtaarin kokoisen alueen metsämaastoa 20 neliömetrin kokoisen mökin palaessa täysin kivijalkaan ja palon levittyä mökistä maastoon. Palon havaitsemisessa oli mukana hyvää tuuria, sillä sen huomasivat pitkään tyhijillään olleella mökillä vierailleet sähkömiehet. Jos palo olisi ehtinyt levitä enemmän, se olisi uhannut noin sadan metrin päässä olevia mökkejä.

Myös Konnevedellä Uitinniemessä piha-alueella syttyi keskiviikkoiltapäivällä palo, joka oli vaarassa levitä alueella olevaan rakennukseen. Palosta ilmoittanut henkilö sai palon sammumaan, ja ainoastaan pihan nurmikko kärsi palosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.