Ruokaveron alennus jakaa keskustalaisia

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) toppuuttelee myös keskustassa virinneitä odotuksia ruoan arvonlisäveron alennuksen aikaistamisesta.

Vanhanen sanoi verkkolehti Apilan mukaan, ettei aikaistaminen ole järkevää samaan aikaan, kun ruoan maailmanmarkkinahinnat ovat nousussa. Hän torjui myös ruokaveron ja palkkaverojen alennuksen kytkemisen toisiinsa.

Hallitus on sopinut alustavasti, että alennus tapahtuisi ensi vuoden syksyllä. Aikaistamisen torjui myös maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.). Hän paheksui, että aikaistamista ovat nyt vaatimassa puolueet, jotka vielä viime vaalien alla vastustivat koko ruoan arvonlisäveron alentamista.

Vapunaattona keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen vaati veronalennuksen toteuttamista heti ensi vuoden alusta. Vappuna aikaistamista toivoi myös kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.).

Vanhanen (kesk.) antoi vappupuheessaan myös tunnustusta palkansaajien etujärjestöille. Hän sanoi, että samaan aikaan, kun poliittinen vasemmisto haikailee menneitä, palkansaajajärjestöt kantavat vastuuta koko Suomesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.