Ruotsi: rajatarkastukset jatkuvat luultavasti pitempään kuin 10 päivää

Ruotsin maahanmuuttoviraston johtaja Anders Danielsson uskoo, että rajatarkastukset jatkuvat pidempään kuin kymmenen päivää. Ruotsi on aloittamassa väliaikaiset rajatarkastukset tänään kello 13 Suomen aikaa.

Danielsson arvioi aamulla yleisradioyhtiö SVT:lle, että jo tarkastusten organisointiin menee muutama päivä.

– Jotta ehtisimme nähdä jotain vaikutuksia, tätä on jatkettava melko pitkään, Danielsson sanoi.

Ruotsin hallitus kertoi eilen illalla, että tarkastukset kestävät aluksi kymmenen päivää. Niitä tehdään ainakin Ruotsin ja Tanskan välisellä Juutinrauman sillalla sekä Saksasta ja Tanskasta tulevilla lautoilla.

Ruotsin poliisista kerrotaan, että rajalle lähetetään poliisivahvistuksia tarkastusten aloittamisen takia.

Esimerkiksi Stena Line -varustamo on kertonut aloittavansa tarkastukset heti ensimmäisellä Saksan Rostockista aamulla lähtevällä vuorollaan. Lautta on perillä Trelleborgissa yhden jälkeen iltapäivällä. Matkustajia on kehotettu ottamaan mukaan passi tai virallinen henkilökortti.

Skånetrafiken-yhtiö kertoo odottavansa yhä tietoa siitä, miten tarkistuksia aletaan toteuttaa junissa iltapäivästä lähtien. Kyse tulee ilmeisesti olemaan pistokokeista. On vielä epäselvää, onko tähän heti alkuiltapäivästä löydettävissä tarpeeksi väkeä, kertoo yhtiön edustaja uutistoimisto TT:lle.

Juutinrauman sillalla kulkee päivittäin 20 000 autoa molempiin suuntiin. Tiedossa ei heti aamulla ollut, miten tarkistukset toteutetaan ja miten ne vaikuttavat liikenteeseen.

Ruotsin maahanmuuttovirasto on arvioinut, että maahan saattaa tänä vuonna tulla jopa 190 000 turvapaikanhakijaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ruotsin poliisi: kaikkia rajat ylittäviä ei tarkasteta

Ruotsi aloittaa rajatarkastukset tänään – ainakin tätä se tarkoittaa