Ruotsidemokraatit haluavat tiivistää yhteistyöä perussuomalaisten kanssa

Yhteistyö perussuomalaisista irtautuneen Uusi vaihtoehto -ryhmän kanssa ei tunnu innostavan ruotsidemokraatteja ainakaan samassa määrin.

Ruotsidemokraattien puoluesihteerin Richard Jomshofin mukaan ruotsidemokraatit haluavat tiivistää yhteistyötä Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa.

Sen sijaan yhteistyö perussuomalaisista irtautuneen Uusi vaihtoehto -ryhmän kanssa ei tunnu innostavan ruotsidemokraatteja ainakaan samassa määrin. Uuteen vaihtoehtoon kuuluu muun muassa perussuomalaisten entinen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini (uv.).

– Toivon, että voimme luoda lähemmät kontaktit (Suomeen). Oletettavasti kyse on (Halla-ahon) perussuomalaisista, koska Timo Soini on ollut kriittisin meitä kohtaan, sanoi Jomshof STT:lle Ruotsin Almedalenin politiikkaviikolla.

Jomshofin mielestä ruotsidemokraattien pitää tehdä yhteistyötä perussuomalaisten ja muiden pohjoismaisten sisarpuolueiden kanssa etenkin Euroopan parlamentissa ja Pohjoismaiden neuvostossa.

Hänen mukaansa yhteistyö perussuomalaisten kanssa on tähän asti perustunut pitkälti epäviralliseen yhteydenpitoon ja keskusteluihin.

– Mutta olemme koko ajan olleet selväsanaisia siinä, että haluamme selvemmin yhteistyötä. Olen sitä mieltä, että toisiaan lähellä olevien puolueidemme pitää tehdä Pohjolassa yhteistyötä samalla tavalla kuin porvari- tai vasemmistopuolueiden.

Jomshofin mukaan ruotsidemokraatit haluaisivat tavata myös perussuomalaisten puoluejohtoa.

– Olen ehdottomasti sitä mieltä, että (meidän pitäisi). Meidän puoleltamme on tarkoitus olla aloitteellisia asiassa ja kenties jonkinlainen virallinen kutsu on tulossa, kertoi Jomshof.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.