Ruotsin kuningaspari saapui Suomeen – vilkuttivat sadoille ihmisille parvekkeelta

Ruotsin kuningaspari aloitti tänään kolmipäiväisen valtiovierailunsa Suomessa.

Kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia tapasivat presidentti Sauli Niinistön ja hänen puolisonsa Jenni Haukion Presidentinlinnassa Helsingissä. Kuningaspari ja presidenttipari tervehtivät yleisöä Presidentinlinnan parvekkeelta noin kello 11.30. Paikalla oli muutamia satoja ihmisiä, joiden joukossa oli sekä varttuneempaa väkeä että lapsia ja nuoria.

Jenni Haukio oli pukeutunut harmaaseen ja Silvia tummanvihreään jakkupukuun.

Tänään kuningaspari ja presidenttipari vierailevat myös muun muassa eduskuntatalossa. Lisäksi kuningatar Silvia ja Jenni Haukio vierailevat Ateneumissa. Ohjelmassa on myös seppeleenlasku Hietaniemen hautausmaalla.

Poliisin mukaan vierailu aiheuttaa Helsingissä lyhyitä liikennekatkoksia.

Huomenna kuningaspari jatkaa vierailuaan Helsingissä, ja kuningas sekä presidentti Niinistö vierailevat Santahaminan varuskunnassa. Ylihuomenna Kaarle Kustaan ja Silvian matka jatkuu Lappeenrantaan, jossa ohjelmassa on muun muassa tutustuminen Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon ja UPM:n Kaukaan-tehtaaseen.

Valtiovierailuseurueessa ovat mukana myös Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström ja opetusministeri Gustav Fridolin sekä yritysjohtajien valtuuskunta. Sisäministeriö suosittaa vierailun kunniaksi yleistä liputusta Helsingissä tänään, huomenna ja ylihuomenna, Espoossa huomenna ja Lappeenrannassa ylihuomenna.

Korjattu aiempaa uutista: Toisin kuin aiemmin kerroimme, Ateneumissa vierailevat vain kuningatar Silvia ja Jenni Haukio. Eduskuntatalossa vierailevat molemmat pariskunnat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tiesitkö tämän Tukholman kuninkaanlinnasta? Olemassa vain yhtä tarkoitusta varten