Sää jatkuu kylmänä, pakkasennätyksiin ei ylletty

Sää jatkuu lähipäivät kylmänä koko maassa, kertoo Ilmatieteen laitos.

Uusia pakkasennätyksiä ei kuitenkaan viime yönä syntynyt. Kylmintä oli Kuusamon Kiutakönkäällä, jossa mitattiin varhain aamulla 39,1 miinusastetta. Esimerkiksi Kittilässä ja Sallassa pakkanen kiristyi lähes 38 asteeseen.

Lapissa mittari on näyttänyt monin paikoin yli 35 miinusastetta, ja idässäkin on ollut laajalti yli 30 asteen pakkasia. Myös eteläisemmässä Suomessa on sisämaassa ollut pakkasta parikymmentä astetta. pakkasia.

Ilmatieteen laitos ennustaa, että pari seuraavaa yötä ovat vielä hyvin kylmiä. Sen jälkeen sään odotetaan pikkuhiljaa lauhtuvan.

– Näyttää siltä, että arktinen ilmamassa alkaa väistyä Suomessa. Lähivuorokausi tai pari on vielä kylmää, mutta sitten pohjoisessa ja lännessä lauhtuu ensin ja idässä viimeisenä, sanoo päivystävä meteorologi Hannu Valta Ilmatieteen laitokselta.

Etelässä päivät ovat jo jonkin verran lämpimämpiä kuin yöt, mutta pohjoisessa vuorokausivaihtelua ei juuri ole. 

Tämän talven pakkasennätys on runsaat 41 astetta pakkasta, joka mitattiin tammikuun 7. päivänä. Ennätyksen rikkoutuminen on periaatteessa mahdollista vielä lähivuorokauden aikana.

– Voi olla, että ennätys menee rikki, mutta jos siinä pyörii tällaista pakkaspilveä, niin ehkä ei. Se on vähän rajatilanne, Valta arvioi.

Uusimmat

Kotimaa

Tykistöupseeri piirsi kannonnokassa kosmoskynällä nuotteja vihkoon – elokuussa tämän suosikkisäveltäjän arkiston aarteita lauletaan keskellä metsää Viitasaarella

Ex-työministeri Lauri Ihalainen listasi kymmenen keinoa työllisyyden parantamiseksi – yksi niistä on työllistymisseteli

Ilmassa ollut varjoliitäjä teki hälytyksen kytevästä hakekasasta Viitasaarella

Henkilöauto ajoi ulos Keuruulla – kuski ei itsekään tiennyt, miten auto päätyi ojaan

Ilmavoimamuseon pienet vieraat saivat uuden menopelin – "Muunnettiin staattisen hauskanpidonpuolustuksen tehtäviin"

"Enkä itse näe suurta eroa Israelin valtion ja Isisin välillä"  –  kansanedustajaksi valittu al-Taee pyytää anteeksi kirjoituksiaan

Neljä autoa peräänajokolarissa Nelostiellä Viitasaaren keskustan kohdalla – pohjoiseen menevä ajokaista suljettiin onnettomuuden vuoksi

Muuramen kunta yrittää herättää Riihivuoren laskettelukeskuksen henkiin: aloitti rinneyrittäjän etsinnän

Mies raiskasi 14-vuotiaan toistuvasti, tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen

Täydennystä viinitarjoiluun voi hakea vielä lauantaina – katso pääsiäisen muistilista aukioloista ja joukkoliikenteen aikatauluista

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.