Sää lämpenee viikon päätteeksi –  kunnon sateita ei vieläkään ole luvassa

Viikonlopuksi on luvassa poutaista säätä, mutta hellerajaa lähestytään Ilmatieteen laitoksen mukaan vasta maanantaina eteläisessä Suomessa. Isompia sateita ei viikonvaihteeksi ole luvassa.

Sääennusteen mukaan lauantaina pilvisyys on aika runsaassa suuressa osassa maata, joskin lounaassa ja lännessä on aurinkoisempaa. Lännessä lämpötila kohonnee noin 17–18 asteeseen, mutta muualla maassa on viileämpää. Lähinnä Pohjois-Pohjanmaalla voi tulla heikkoja sateita.

Sunnuntaiksi odotetaan vähän lämpimämpää säätä. Ennusteen mukaan maan etelä- ja länsiosassa on aurinkoista ja päästäneen yli 20 asteen. Muualla maassa on pilvistä tai puolipilvistä ja lämpötilat jäävät alemmas.

Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että Etelä-Suomessa lähestytään 25 asteen hellerajaa maanantaina. Samalla lounaasta leviää kuitenkin melko kosteaa ilmaa. Jo tiistaista eteenpäin sään odotetaan taas viilenevän.

–  Maanantai ehkä on se lämpimin päivä, mutta siinä on sitten sadekuurojen ja jopa ukkosen uhka, sanoo päivystävä meteorologi Ari Mustala.

Mustala kertoo, että lähiyöt ovat edelleen melko viileitä ja hallaa voi olla parina seuraavana yönä odotettavissa isoon osaan maata.

Uusimmat

Kotimaa

Ylen päätoimittaja pyysi Jyväskylän yliopistolla anteeksi rekryvideon aiheuttamaa närää – "Keskustelu ei todellakaan ollut mitään hymistelyä"

Ärrävikainen joutuu jonottamaan Jyväskylän seudulla jopa viisi kuukautta – seuraavaksi kokeillaan puheterapeutin vastaanottoa netissä

Järviä rehevöittävästä vieraslajista voi tulla tärkeä biokaasulähde tai lannoitetta – se selviää kolmen vuoden päästä

Sää viilenee mutta kuivuus jatkuu – juuri nyt ilmassa on paljon koivun siitepölyä

Jyskän asukkaat sammuttivat palon asuinalueen läpi menevällä polulla

Isän odottamaton kuolema lähensi Heikki Herliniä ja Riikka-siskoa: "On hyvin tärkeää, että ihmisiä katsotaan ilman massiivisia lokerointeja"

Päiväkodin hoitajaa syytettiin 5-vuotiaan lapsen pahoinpitelystä Jyväskylässä: "Oikeutettu ja hyväksyttävä menettely"

Valiokuntien puheenjohtajuuksista kiinnostava jako: perustuslakivaliokunta SDP:lle, sote-valiokunta keskustalle ja ulkoasiainvaliokunta perussuomalaisille

Eduskuntaryhmät jakoivat valiokuntien puheenjohtajuuksia: Suuri valiokunta vihreille, perustuslakivaliokunta SDP:lle

Petäjäveden liikenneympyrän lähellä savusi – syynä käsistä lähtenyt heinien poltto

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.