Sää lämpenee viikon päätteeksi –  kunnon sateita ei vieläkään ole luvassa

Viikonlopuksi on luvassa poutaista säätä, mutta hellerajaa lähestytään Ilmatieteen laitoksen mukaan vasta maanantaina eteläisessä Suomessa. Isompia sateita ei viikonvaihteeksi ole luvassa.

Sääennusteen mukaan lauantaina pilvisyys on aika runsaassa suuressa osassa maata, joskin lounaassa ja lännessä on aurinkoisempaa. Lännessä lämpötila kohonnee noin 17–18 asteeseen, mutta muualla maassa on viileämpää. Lähinnä Pohjois-Pohjanmaalla voi tulla heikkoja sateita.

Sunnuntaiksi odotetaan vähän lämpimämpää säätä. Ennusteen mukaan maan etelä- ja länsiosassa on aurinkoista ja päästäneen yli 20 asteen. Muualla maassa on pilvistä tai puolipilvistä ja lämpötilat jäävät alemmas.

Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että Etelä-Suomessa lähestytään 25 asteen hellerajaa maanantaina. Samalla lounaasta leviää kuitenkin melko kosteaa ilmaa. Jo tiistaista eteenpäin sään odotetaan taas viilenevän.

–  Maanantai ehkä on se lämpimin päivä, mutta siinä on sitten sadekuurojen ja jopa ukkosen uhka, sanoo päivystävä meteorologi Ari Mustala.

Mustala kertoo, että lähiyöt ovat edelleen melko viileitä ja hallaa voi olla parina seuraavana yönä odotettavissa isoon osaan maata.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Petri Honkonen ottaa ärhäkkäästi kantaa sisäilmasta sairastuneiden puolesta: "Vähättelyn ja luulosairaiksi leimaamisen on loputtava"

Lapin-matkailun odotetaan kasvavan myös tänä talvena Thomas Cookin konkurssista huolimatta

Maksamaton vieras vietti aamupäivän sinnikkäästi jyväskyläläisen kahvilan sisätiloissa – henkilökunta nappasi siipeilijän lopulta nalkkiin

Opetusministeri Andersson Ylen Ykkösaamussa: Sitova mitoitus oppilashuoltoon tarkoitus saada tällä hallituskaudella

Metsästäjä losautti Päijänteeseen pudonnutta sorsaa veneestä – ei olisi kannattanut

Ruokalähetti voi joutua yrittäjäksi vasten tahtoaan – työministeri lupaa alustatyöntekijöille aiempaa paremmat oikeudet

Hävittäjät uusitaan, mutta pitääkö myös Hawkit päivittää? – Loikka harjoituskoneista uusiin hävittäjiin on pitkä

Jyväskylän AaltoAlvarin vastasauna on ollut kuukausia poissa käytöstä, eikä avaamisajankohdasta ole tietoa – Saunaseura huolestunut tilanteesta

Jorman tilaaman otsalampun laturi räjähti: "Se oli jumalaton pamaus" – Julkinen keskustelu turvallisuudesta sai pelastustoimen aloittamaan akkupalojen tilastoinnin

Todistusvalinnasta tulee pääväylä korkeakouluun ensi keväänä – Yliopistot julkaisivat tiedot aloituspaikkojen osuudesta jo kesällä 2018, milloin tulevat ammattikorkeakoulujen tiedot?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.