Säätiö: Vapautuvista vangeista noin kolmannes vapautuu asunnottomana

Vangeista noin kolmannes vapautuu Suomessa asunnottomana, tiedottaa Kriminaalihuollon tukisäätiö. Säätiön mukaan asunnottomuus lisää uusintarikollisuutta ja asunnottomana vapautuvan on erittäin vaikeaa saada elämäänsä hallintaan.

Vaikeimmassa asemassa olevat asunnottomat ovat säätiön mukaan usein pudonneet kaikkien järjestelmien ulkopuolelle ja joutuvat hakemaan yösijaa hätämajoituksesta, kadulta tai rappukäytävistä. Säätiön mukaan vankilan, kotikunnan sosiaalitoimen ja tukipalveluita tarjoavien järjestöjen tulisi tehdä tiiviimpää yhteistyötä, jotta vapautuvalle vangille löytyisi ajoissa asunto ja tarvittavat tukimuodot.

Kriminaalihuollon tukisäätiön tavoitteena on edistää rangaistuksesta vapautuvien ja heidän läheistensä elämänhallintaa rangaistuksen aikana ja vapautumisen jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Suomessa on alkuvuonna kuollut vähemmän ihmisiä kuin vuotta aiemmin

Kongressi- ja tapahtumatoimiala kaipaa linjausta kokoontumisille ja korvausta tulonmenetyksistä

Vanhusasiavaltuutettu jäämässä ilman erillistä toimistoa ja valvovaa roolia – hallituksen esitys on tarkoitus saada eduskunnan käsittelyyn syyskuussa

Korona vei monen kesätyön – "Suurella määrällä nuoria jää nyt ensikosketus työelämään ja arvokasta työkokemusta saamatta"

VR aikoo sulkea palvelupisteensä Jyväskylässä – maanantaina käynnistyneissä yt-neuvotteluissa on kirveen alla myös neljä muuta paikkakuntaa

Kuusi keskisuomalaista kuntaa keskitti korona-aikana päätösvaltaa vetoamalla lakipykälään, joka ei ole voimassa – "Ei ole kysymys mistään vallankaappauksesta"

Yön uutiskooste: Pääministeri Marin toivoo, että valmiuslakia ei tarvitsisi jatkaa ensi kuun jälkeen

Alva-jupakka jatkuu, nyt "rankaistiin" vuorostaan Kirsi Knuuttilaa – Mustankorkean puheenjohtajuus napattiin pois poikkeuksellisesti kesken vaalikauden

Perussuomalaiset tyrmää EU:n elvytysrahaston: "Euron kärsimysnäytelmä" – Katso kaikkien eduskuntapuolueiden vastaukset

Poliisi löysi kuolleen espoolaisasunnosta – aiemmin poliisioperaation yhteydessä räjähti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.