Sähköisiin yo-kokeisiin siirrytään asteittain: Tänä keväänä jo lähes puolet tehdään diginä

Ylioppilastutkinnon digitalisoituminen etenee. Tänä keväänä sähköiseen muotoon muuttuvat englannin, espanjan, italian, portugalin, latinan ja biologian kokeet.

Ylioppilastutkintolautakunnan mukaan tänä keväänä digitaalisesti tehdään yhteensä 61 021 ylioppilaskoesuoritusta. Lähes puolet kokeista tehdään jo sähköisesti, sillä kaikkiaan eri aineiden koesuorituksia tehdään noin 128 000 kappaletta.

Ylioppilaskirjoitukset alkavat huomenna maanantaina 12. helmikuuta äidinkielen esseekokeella sekä suomi ja ruotsi toisena kielenä -kokeilla.

Matematiikka sähköiseksi viimeisenä

Ylioppilastutkinnon asteittainen digitalisoituminen alkoi syksyllä 2016.

Digitaaliseen muotoon on jo muutettu ennen tätä kevättä useita kokeita, muun muassa uskonnon, yhteiskuntaopin, historian, psykologian, saksan ja ranskan kokeet. Ensi syksynä sähköisiksi muutetaan muun muassa äidinkieli, fysiikka, kemia ja saame.

Keväällä 2019 koe on kokonaan digitaalinen, kun myös matematiikan ylioppilaskoe muuttuu sähköiseksi.

Digitaaliset kokeet suoritetaan kannettavilla tietokoneilla. Kone voi olla oppilaan oma, lainattu tai koulun. Koe käynnistetään kokelaan koneelle USB-muistitikulta, jonka käyttöjärjestelmä korvaa koneen oman käyttöjärjestelmän kokeen ajaksi.

Sähköisiin kokeisiin siirtyminen ei ole sujunut aivan ongelmitta. Syksyllä 2016 USB-tikuissa havaittiin laajoja laatuongelmia, keväällä 2017 tekninen valvontajärjestelmä aiheutti pulmia. Koesuorituksia ovat häirinneet myös paikalliset tekniset ongelmat: kuuntelukokeen ääninäytteet eivät ole kokonaan kuuluneet tai palvelimet ovat kaatuneet.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .