Sähköjä korjataan iltapimeässäkin: "Alkaa kroppa jo reistata"

Sähkölinjojen korjaus on jatkunut lauantaina Keski-Suomessa ja sen lähikunnissa. Pahimmillaan sähköttä oli tuhansia talouksia, ja pahin tilanne oli torstaina.

Keski-Suomessa sähköt saatiin palautettua perjantain aikana lähes kaikkiin koteihin, mutta tuhoja jouduttiin korjaamaan vielä lauantaina. Töitä sähköjen turvaamiseksi on tehty jo viikkoja, ja esimerkiksi sähköyhtiö Elenia on poistanut sähkölinjojensa varsilta yli 3 000 mahdollista ongelmapuuta Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa. Kinnula–Kivijärvi-alueella on alkuviikolla karsittu sähköjohtojen lähellä kasvavia puita helikopterin avulla sahaamalla.

Perhossa puita raivattiin sähkölinjojen viereltä lauantai-iltana vielä iltapimeässäkin.

– Rankkaa hommaa, tässä alkaa jo kroppa vähän reistata, hommissa olleet Arttu Rasi ja Panu Kotilainen puhisivat illan pimettyä.

Elenian käyttöpäällikkö Turo Ihonen korostaa, ettei johtoihin yltäviin tai niille kaatuneisiin puihin saa koskea eikä niitä saa ryhtyä itse raivaamaan. Turvallisuussyistä nämä työt ovat ammattilaisten tehtävä.

Hän varoittaa raivaustyön vaaroista.

– Puita ei saa lähteä itse poistamaan. Se voi olla vaarallista, Ihonen muistuttaa.

Eleniasta kerrotaan, että yhtiöllä on pitänyt viimeiset kaksi viikkoa kiirettä lumikuormien takia. Loppuviikosta Salamajärven alueella korjattiin vielä pientä vika-aluetta. Perhossa kirkonkylän keskustassa tehtiin myös korjaustöitä aamupäivällä. 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .