Sähkölamauttimia kaupiteltiin laittomasti netissä

Saksalainen yritys on jäänyt kiinni sähkölamauttimien laittomasta kaupasta internetissä. Yrityksen suomenkielisillä sivuilla myytiin lamauttimien lisäksi erivahvuisia pippurikaasuja.

Yritys poisti kielletyt ja luvanvaraiset tuotteet myynnistä, kun Suomen tulli teki tapauksesta oikeusapupyynnön Saksaan. Esitutkinta on valmis, ja siinä epäillään rikoksista yhtä saksalaista miestä.

Miestä on kuultu oikeusaputeitse Saksassa. Häntä epäillään Suomessa vaarallisia esineitä koskevien säännösten rikkomisesta ja ampuma-aserikoksesta.

Tullin mukaan suomalaiset ostivat muutamia kymmeniä lamauttimia ja satoja pippurikaasuja eri puolilla maata. Ostajia ei jäljitetty tutkinnassa.

Tulli alkoi tutkia nettisivustoa viime vuoden kesällä saamansa vihjeen perusteella.

Sähkölamautin on poliisin työkalu, mutta kuka tahansa ei saa kanniskella sitä. Tutkinnanjohtaja Heidi Hapon mukaan ostajat syyllistyvät rikokseen jo tuomalla sähkölamauttimen julkiselle paikalle. Lamauttimien maahantuonti ja kauppa on kielletty järjestyslaissa.

Pippurikaasun hallussapito vaatii luvan poliisilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vaalivalitusten kirjoa: Tarkistuslaskennassa paikkansa menettänyt vaatii uutta ääntenlaskentaa – 300 kilometriä Ranskassa äänestämään matkustanut suomalainen koki pettymyksen

Yön uutiskooste: Huumetynnyrijutun tuomio, Trump kritisoi Japania, Venezuelan presidentin väitetty salamurhayritys

Jyväskylään valmistuu syksyllä yksi uusi frisbeegolfrata ja toinenkin on kartoitusvaiheessa – nykyinen kapasiteetti on äärirajoilla edelleen kasvavan suosion takia

Tältä näyttää Jyväskylän Tuomiojärvellä sijaitseva Lehtisaari kolme vuotta tulipalon jälkeen – Katso tuoreet kuvat "kaupunkilaisten kesämökistä"

Seitsemän prosenttia homoaviopareista vihitty kirkollisesti – Tutkijat pitävät osuutta isona: "Jokainen vihkiminen vastoin ohjeistusta"

Oliko Jari Aarnio huumeita Suomeen järjestellyt Pasilan mies? Hovioikeus antaa tuomionsa tänään aamupäivällä

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.