Sähköliiton kiistaan syntyi sopu

Sähköliitto ja Teollisuusliitto neuvottelevat yhteistyöstä keskenään.

Sähköalan työriitaan on syntynyt sopu, ilmoittaa valtakunnansovittelija Minna Helle. Ratkaisuun sisältyy sovintoehdotus ja sitä täydentävä sopimus Sähköliiton, Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton välillä. Työtaistelutoimet päättyvät huomisaamuna.

Osapuolet ovat allekirjoittaneet sovintoehdotusta täydentävän sopimuksen, jonka valtakunnansovittelija vahvisti.

– Sovinto on riidan kaikkien osapuolten etu. Ratkaisu antaa mahdollisuudet lähteä rakentamaan luottamuksellisia yhteistyösuhteita liittojen välille, Helle totesi.

Työriidassa oli kysymys neuvotteluoikeuksista, joita Sähköliitto ei halunnut luovuttaa Teollisuusliitolle, kun Sähköliiton ja Teknologiateollisuuden välinen työehtosopimus päättyi lokakuun lopussa. Sähköliiton jäsenten työehdoista sovitaan jatkossa Teollisuusliiton sopimuksen mukaan. Sähköliitto ja Teollisuusliitto neuvottelevat keskinäisestä yhteistyöstään toukokuun loppuun mennessä.

Työnantajia edustava Teknologiateollisuus oli sopuun tyytyväinen.

– On arvokasta, että Teknologiateollisuus, Sähköliitto ja Teollisuusliitto onnistuivat sopimaan tulevasta yhteistyöstään. Sovittelussa syntyneen toimintamallin tavoitteena on saumaton yhteistyö työpaikoilla. Koneet pyörivät vain huippuammattilaisten yhteispelillä, totesi Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto toivoi luottamuksellista yhteistyötä.

– Teollisuusliitto on vahva toimija ja kohtelee oikeudenmukaisesti kaikkia, joiden asioita se hoitaa. Ratkaisun synnyttyä on tärkeää palata nopeasti normaaliin päiväjärjestykseen, Aalto sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Työmarkkinasyksyn sopimusputki aukeni – Teollisuusliitto äänesti ja hyväksyi sopimuksen