Sähköliitto: Sähköasentajien lakko vaikuttaa etupäässä teollisuuden kohteisiin

Keskiviikkona alkavassa ja 8. marraskuuta asti kestävässä lakossa on mukana sähköliittolaisia, jotka työskentelevät viennin kannalta merkittävissä 15 yrityksessä.

Noin 1 000 sähköasentajaa aloittaa keskiviikkona viikon mittaisen lakon. Lisäksi palkansaajapuolta edustava Sähköliitto on antanut työtaisteluvaroituksen toisesta lakkojaksosta 10.–27. marraskuuta.

Sähköliiton mukaan molemmat lakot vaikuttaisivat etupäässä teollisuuden kohteisiin, kuten tuotantolaitoksiin ja niiden toimintaan. Liittosihteeri Hannu Luukkonen kertoo, että sähköasentajien puuttuminen työpaikalta voi johtaa esimerkiksi siihen, että tuotantoprosesseissa syntyviä vikoja ei korjata.

Keskiviikkona alkavassa ja 8. marraskuuta asti kestävässä lakossa on mukana sähköliittolaisia, jotka työskentelevät viennin kannalta merkittävissä 15 yrityksessä.

10. marraskuuta uhkaavassa toisessa lakossa olisivat mukana kaikki Teknologiateollisuuden sopimusalalla työskentelevät lähes 2 500 Sähköliiton jäsentä. Tukitoimena siihen liitettäisiin paperi- ja mekaanisessa metsäteollisuudessa tehtävät sähköalan työt, mikä käsittää noin 700 sähköalan työntekijää.

Lisäksi koko Teknologiateollisuuden sopimusalaa koskee jo aiemmin ilmoitettu ylityökielto.

Kiista koskee työehtojen neuvottelua. Teknologiateollisuus ja Teollisuusliitto ovat ilmoittaneet, että sähköalan työntekijöiden työehdot sisällytetään alan pääsopimukseen eli niin sanottuun metallin sopimukseen.

Sähköliitto vaatii, että sillä on oltava mahdollisuus neuvotella erillinen työehtosopimus suoraan Teknologiateollisuuden kanssa. Sähköliitto myös haluaa, että sen jäsenten työehtoja valvovat ja niistä neuvottelevat sähköliittolaiset eivätkä teollisuusliittolaiset pääluottamusmiehet.

Inkeroinen: Tärkeää että syntynyttä linjaa ei ylitetä

Teollisuusliiton hallitus äänesti työmarkkinasovun hyväksymisestä