Säynätsalopäiviä vietetään jo 39. kerran – järvinäköala ja kahvio ovat Alvar Aallon tunnetuksi tekemän saaristokaupunginosan ilonaiheita

Säynätsalopäivät on parhaillaan käynnissä oleva tapahtumakokonaisuus, joka järjestetään jo 39. kerran. Päijänteen saaristossa sijaitsevan Säynätsalon kotiseutupäivät toteutetaan paikallisten järjestöjen ja yhteisöjen yhteistyöllä. Vetovastuussa on Säynätsalo-seura.

– Tänä vuonna teemana on uudistuva, yhteinen Säynätsalo. Teemaan liittyen saarelle vievää metsittynyttä maantiesiltaa on perattu, että sillalta voi nähdä järvelle. Se on säynätsalolaisille iso juttu, Säynätsaloseuran rahastonhoitaja Erkki Ikonen kertoo.

Ohjelmisto alkoi lauantaina 4. elokuuta Säynätsalon Riennon jalkapallotapahtumalla ja jatkuu maanantaihin 13. elokuuta asti, jolloin järjestetään Riennon yleisurheilukilpailut lapsille. Vilkkaimmat päivät ovat tulevana viikonloppuna, jolloin ohjelmaa on aamusta iltaan.

– Pääjuhla on sunnuntaina kunnantalolla, jolloin julkistetaan Säynätsalon Valtteri tai Hanna, jonka Säykki-lehti palkitsee. Odotan itse mielenkiinnolla myös Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtajan Meri Lumelan puhetta, Ikonen sanoo.

Kaikkiin Säynätsalopäivien tapahtumiin on vapaa sisäänpääsy. Ohjelmaan voi tutustua täällä https://sites.google.com/view/saynatsalopaivat2018/ohjelma

– Tänä vuonnahan kävijöitä palvelee myös kunnantalolla vasta avattu uusi kahvio. Alvar Aallon suunnittelema talo elävöityy sen ansiosta, Ikonen iloitsee.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .