S-ryhmällä myynnissä brasilialaisfileitä, yhteyksiä kriisilihaan ei ole löytynyt

Kaupallisen johtajan mukaan S-ryhmä jatkaa toistaiseksi brasilialaisen sisä- ja ulkofileen myyntiä.

SOK kertoo, että S-ryhmän kaupoissa on myytävänä brasilialaista naudan sisä- ja ulkofilettä. Selvityksissä on ilmennyt, ettei kumpaakaan tuotetta ole tullut tutkinnan kohteena olevista brasilialaisyrityksistä. Kaikki selvitykset tuoreen naudanlihan osalta on tehty.

– Meillä on tosiaan kaksi tuotetta ollut. Kumpaakaan ei yhdistetä tähän ongelmaan. Tuotteet eivät ole tulleet näiltä kyseenalaisilta tehtailta, kertoo SOK:n kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu.

Hänen mukaansa S-ryhmä jatkaa toistaiseksi brasilialaisen sisä- ja ulkofileen myyntiä. Yhtiö jää kuitenkin seuraamaan tilannetta ja tekee päätöksiä myöhemmin.

– Myös meidän oman laadunvalvontamme mukaan kaikki on kunnossa. Näitä kahta tuotetta voi ostaa huoleti.

Brasilialaisbroileria ei ole myyty

Brasilialaista tuoretta broileria S-ryhmä ei ole Alarodun mukaan koskaan myynyt. Brasiliasta epäillään päätyneen salmonellan saastuttamaa broilerinlihaa maailmanmarkkinoille.

Selvityksen alla on yhä lihatuotteita. Lihajalosteet on valmistettu Suomessa, mutta joissakin tuotteissa raaka-aineena on saattanut olla brasilialaista lihaa.

– Niiden osalta ei pystytä vielä varmasti sanomaan. Käymme yhdessä tavarantoimittajiemme kanssa tätä lävitse, Alarotu sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.