SAK:n Eloranta: Keskusjärjestöjä ei ole tarvittu apuun kiistassa

Eloranta uskoo, että ratkaisu löytyy.

Vaikka budjettiriihen toinen päivä on jo pitkällä, SAK:n puheenjohtajan Jarkko Elorannan mukaan keskusjärjestöjä ei ole tarvittu apuun kiistassa kunta-alan kilpailukykysopimussäästöistä. Hän uskoo, että ratkaisu asiaan löytyy.

– Varmaan siellä budjettiriihessä on muita asioita, jotka vähän hinkkaavat kiinni, joten se vaikuttaa tämänkin ratkaisun löytymiseen. Yleensähän se on niin, että kun yksi lähtee purkautumaan, vähän useammatkin asiat tulevat kohdillensa, Eloranta sanoi.

Suomen hallitus on tehnyt esityksen, miten kunta-alan palkansaajien ja hallituksen erimielisyys kilpailukykysopimuksesta saadaan ratkaistua. Näin kertoo STT:lle Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön (Juko) puheenjohtaja Olli Luukkainen. Luukkaisen mukaan esitys on vielä kaukana siitä, mihin kunta-alan palkansaajat olisivat tyytyväisiä.

Neuvotteluita kuitenkin käydään koko ajan yhdessä, ja Luukkaisen mukaan hallitus on viestinyt ratkaisuhalukkuudesta.

– Hallitus on lähtenyt hakemaan uutta tulokulmaa asiaan. Pyrimme katsomaan laajasti, miten kokonaisuus rakennetaan. Eilisen ja aamun aikana on ollut liikettä, Luukkainen sanoo.

Myös Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Superin puheenjohtaja Silja Paavola sanoo, että hallitus ja kunta-ala ovat vielä kaukana toisistaan.

– Odotamme jotain tarkempaa tietoa siitä, mitä hallitus haluaa ja mihin hallitus suostuu, Paavola sanoo.

Hänen mukaansa nykyisellään kilpailukykysopimus tuottaisi 2 000 työtöntä ensi vuonna. Kunta-alan työntekijäliitot kertoivat eilen, että niiden mielestä hallitus yrittää ujuttaa kunnille ensi vuoden budjetissa uusia leikkauksia, jotka ovat kilpailukykysopimuksen vastaisia.

Kunta-alan on tarkoitus allekirjoittaa kilpailukykysopimus maanantaina. Liitot ovat kuitenkin viestineet, että allekirjoittaminen on hyvin vaikeaa, jos hallitus ei poista ensi vuoden budjettiesityksessään kuntien talouteen kohdistuvia lisäleikkauksia.

Uusimmat

Kotimaa

Kirkkopuiston pysäköintilaitoksen rakennusluvat vetämään ensi viikolla – katso näyttävistä havainnekuvista, miten kiistelty parkkiluola muuttaa keskustaa

Sipilä: Keskusta maalattiin arvonurkkaan luottamusäänestyskeskustelun yhteydessä

Pääministeri Juha Sipilä Jyväskylässä: Keskusta maalattiin arvonurkkaan luottamusäänestyskeskustelun yhteydessä

Jäikö pakastin tyhjäksi kesän herkuista? – Paviljongilla järjestettäviltä Wemmin markkinoilta saa lähiruokaa ja käsitöitä

PAMin Ann Selin Ylellä: Kompromissi yrityksen koosta ei kelpaa irtisanomissuoja-asiassa

Merellä myrskyää, maalla kovimmat tuulet puhaltavat iltapäivällä

Jyväskylän Kauppakadulla väkivaltainen kahden miehen välienselvittely lauantaiyönä – nuorempi löi nyrkillä suoraan kasvoihin ja potkaisi maassa makaavaa päähän

Pelko saa kiinteistövälittäjät hiljenemään: asuntokäynneillä lähentelyä, koskettelua ja uhkailuja – Arveluttavimpiin kohteisiin mennään pareittain

KRP tutkii törkeästä rahanpesusta epäillyn yrityksen tiloja Turun saaristossa – apuna Merivartioston aluskalustoa ja "myös pientä lentotoimintaa"

Eurojackpotista 123 000 euron voitto Lempäälään – ensi viikolla potissa 38 miljoonaa euroa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.