SAK:n Eloranta: Keskusjärjestöjä ei ole tarvittu apuun kiistassa

Eloranta uskoo, että ratkaisu löytyy.

Vaikka budjettiriihen toinen päivä on jo pitkällä, SAK:n puheenjohtajan Jarkko Elorannan mukaan keskusjärjestöjä ei ole tarvittu apuun kiistassa kunta-alan kilpailukykysopimussäästöistä. Hän uskoo, että ratkaisu asiaan löytyy.

– Varmaan siellä budjettiriihessä on muita asioita, jotka vähän hinkkaavat kiinni, joten se vaikuttaa tämänkin ratkaisun löytymiseen. Yleensähän se on niin, että kun yksi lähtee purkautumaan, vähän useammatkin asiat tulevat kohdillensa, Eloranta sanoi.

Suomen hallitus on tehnyt esityksen, miten kunta-alan palkansaajien ja hallituksen erimielisyys kilpailukykysopimuksesta saadaan ratkaistua. Näin kertoo STT:lle Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön (Juko) puheenjohtaja Olli Luukkainen. Luukkaisen mukaan esitys on vielä kaukana siitä, mihin kunta-alan palkansaajat olisivat tyytyväisiä.

Neuvotteluita kuitenkin käydään koko ajan yhdessä, ja Luukkaisen mukaan hallitus on viestinyt ratkaisuhalukkuudesta.

– Hallitus on lähtenyt hakemaan uutta tulokulmaa asiaan. Pyrimme katsomaan laajasti, miten kokonaisuus rakennetaan. Eilisen ja aamun aikana on ollut liikettä, Luukkainen sanoo.

Myös Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Superin puheenjohtaja Silja Paavola sanoo, että hallitus ja kunta-ala ovat vielä kaukana toisistaan.

– Odotamme jotain tarkempaa tietoa siitä, mitä hallitus haluaa ja mihin hallitus suostuu, Paavola sanoo.

Hänen mukaansa nykyisellään kilpailukykysopimus tuottaisi 2 000 työtöntä ensi vuonna. Kunta-alan työntekijäliitot kertoivat eilen, että niiden mielestä hallitus yrittää ujuttaa kunnille ensi vuoden budjetissa uusia leikkauksia, jotka ovat kilpailukykysopimuksen vastaisia.

Kunta-alan on tarkoitus allekirjoittaa kilpailukykysopimus maanantaina. Liitot ovat kuitenkin viestineet, että allekirjoittaminen on hyvin vaikeaa, jos hallitus ei poista ensi vuoden budjettiesityksessään kuntien talouteen kohdistuvia lisäleikkauksia.

Uusimmat

Kotimaa

Loton pääpotti meni Tampereelle – tuoretta miljonääriä odotetaan Veikkauksen pääkonttorille

Naapuri kuunteli radiosta, kun viereisessä asunnossa ollut vankikarkuri uhkasi räjäyttää koko talon, ja silloin alkoi jännittämään – Lahden piirityksestä on 25 vuotta

"En voi hyväksyä sitä, että sokeasti tottelemme määräyksiä" – jyväskyläläinen hammaslääkäri kieltäytyi influenssarokotuksesta, nyt hän elää irtisanomisuhan alla

Rivitaloasunto palaa Salossa, koko talo evakuoitu

Nainen ja lapsi pelastautuivat palavasta kerrostaloasunnosta Porissa

Puolue painaa uurnilla jopa ehdokasta enemmän –  eduskuntavaalien henkilökeskeisyyttä usein liioitellaan, tutkijat arvioivat

Raskausdiabetesta sairastavien määrä on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa

Aino Sallinen valittiin Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan kunniajäseneksi – Toivoo vaalikampanjointiin syvällisempää keskustelua koulutuksesta

Pelastuslaitos ehti onnettomuuspaikalle ennen hätäilmoitusta: huomasi Nelostiellä katolleen päätyneen auton matkalla toiselle kolaripaikalle – "Nelostie on todella liukas"

Teuvo Hakkarainen vaihtoi kohua aiheuttaneen tekstin kampanja-autonsa kyljessä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.