SAK:n Eloranta varoittaa hallitusta ilmapiirin tulehduttamisesta

Palkansaajajärjestön tuore johtaja vetoaa hallitukseen, ettei työmarkkinarauhaa horjutettaisi enää uusilla ehdotuksilla.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta arvostelee hallituksesta kuuluneita ajatuksia uusista työelämän kiristyksistä. Palkansaajajärjestön tuore johtaja vetoaa hallitukseen, ettei työmarkkinarauhaa horjutettaisi enää uusilla ehdotuksilla.

Palkansaajien pinnaa on kesällä kiristänyt varsinkin ehdotus sunnuntailisien poistamisesta, mutta myös kriittinen keskustelu työehtosopimusten yleissitovuudesta. Kokoomuksen riveistä tulleet ajatukset hermostuttavat Elorannan mukaan palkansaajia ja järjestöjä, varsinkin kun luottamus hallitukseen on jo valmiiksi heiveröinen.

– Ilmapiiriä ei tarvitsisi nyt tulehduttaa eikä osapuolia hermostuttaa tällaisilla irtiotoilla, jotka eivät ole ainakaan taloudellisesti perusteltuja tai edes poliittisesti välttämättömiä, Eloranta sanoo STT:lle.

Eloranta huomauttaa, että AKT ja Rakennusliitto ovat syksyllä neuvottelemassa työehtosopimuksistaan ja kuuntelevat varmasti herkällä korvalla hallituksen sanomisia. Liittojen neuvotteluista tulee Elorannan mukaan joka tapauksessa vaikeat.

– Kaikin keinoin pitäisi turvata se, että työrauha säilyy ja liitoille saadaan säälliset sopimukset.