SAK:n Ihalainen vahvisti lähtönsä

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen (sd.) on vahvistanut, että hän jättää tehtävänsä ensi keväänä. Ihalainen vahvisti asian SAK:n valtuuston kokouksessa Kiljavalla.

Keväällä 62 vuotta täyttävä Ihalainen sanoi, että ajankohta puheenjohtajan vaihdokselle on sopiva. Sopimuspolitiikka on murroksessa, ja myös ammattiliitoissa on tapahtumassa isoja muutoksia.

Ihalainen ei halua vielä kertoa, onko hän kiinnostunut julkisuudessa hänelle povatusta valtakunnansovittelijan tehtävästä.

SAK:n uusi puheenjohtaja valitaan toukokuussa. Mahdollisina niminä ovat olleet esillä SAK:n edunvalvontaosastoa johtava Lauri Lyly (sd.) ja Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtaja Ann Selin (sd.). Kumpikaan ei toistaiseksi vahvistanut sitä, onko pyrkimässä tehtävään. Molemmat myöntävät harkitsevansa asiaa.

Valtuustopuheessaan Ihalainen varoitteli työttömyyden kasvamisesta. Hän sanoi, että hallituksen arvio lähivuosien työllisyydestä on liian toiveikas.

Ihalainen ehdotti, että jo varhain ensi keväänä aloitettaisiin neuvottelut uudenlaisen pitkän työllisyyttä ja ostovoimaa tukevan tuloratkaisun aikaansaamiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.