SAK:n ex-puheenjohtajasta Lauri Lylystä SDP:n ehdokas Tampereen pormestariksi

Tampereen pormestari valitaan 12. kesäkuuta.

SDP:n ehdokas Tampereen pormestariksi on SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Lyly. Asiasta kertoi kunnallisjärjestön edustajiston puheenjohtaja Atanas Aleksovski.

Lyly aloittaa pormestarikoalition kokoamisen. Pormestarius varmistuu, jos hän saa valtuuston enemmistön tuen. Muutoin vetovastuu siirtyy kokoomuksen pormestariehdokkaalle Anna-Kaisa Ikoselle. Hän on nykyinen pormestari.

Pormestarikeskustelussa esillä ollut SDP:n kansanedustaja Sanna Marin ilmoitti keskiviikkona blogissaan, ettei ole käytettävissä pormestaritehtävään.

Marin sanoo, ettei ole valmis jättämään tehtäviään valtakunnanpolitiikassa. Hän on kansanedustaja ja SDP:n ensimmäinen varapuheenjohtaja.

– Valintaani helpottaa tieto siitä, että Tampere saa varmasti hyvän sosialidemokraattisen pormestarin tulevalle valtuustokaudelle, Marin kertoo blogissaan.

SDP oli kuntavaalien suurin puolue Tampereella, ja Marin keräsi eniten henkilökohtaisia ääniä, lähes 5 800.

– Jatkan työtä kaupungin ja tamperelaisten ihmisten eteen kaupunginvaltuutettuna, hän kirjoittaa.

Muita esillä olleita tamperelaisia demareita olivat kansanedustajat Pia Viitanen ja Jukka Gustafsson sekä Aleksovski. Myös Viitanen kertoi Facebookissa ja Twitterissä, ettei ole käytettävissä tehtävään.

Tampereella SDP ei ennen kuntavaaleja nimennyt pormestariehdokastaan. Pormestari valitaan kesäkuun puolivälissä.

Helsingissä SDP:n vaihtoehdot vähenevät

Helsingissä SDP:llä näyttää olevan vaikeuksia löytää apulaispormestarin tehtävään sopivaa henkilöä. Helsinki siirtyy kesäkuussa pormestarimalliin, ja puolue on saamassa kuntavaalituloksen perusteella yhden apulaispormestarin paikan.

Helsingin Sanomat kertoi tiistaina, että puolueen vaikutusvaltaisimpiin poliittikkoihin viime vuosien aikana kuulunut Pilvi Torsti ei ole käytettävissä tehtävään. Jo aiemmin pormestariehdokas, kansanedustaja Tuula Haatainen on kieltäytynyt apulaispormestarin tehtävästä.

Helsingin piirihallituksesta ei kerrota, onko muita nimiä soviteltu tehtävään tai onko muita jo kieltäytynyt siitä.

– En voi ottaa kantaa, ketä esitämme. Meillä on onneksi useita päteviä vaihtoehtoja, sanoi piirihallituksen varapuheenjohtaja Antti Koskela STT:lle.

SDP:ssä kuntavaalien äänikuningasta, kokoomuksen Jan Vapaavuorta pidetään selkeänä valintana itse pormestariksi.

– Meillä ei ole suunnitelmaa haastaa sitä. Tämän vaalituloksen jälkeen olisi vaikeaa leipoa siihen tehtävään ketään muuta, Koskela sanoi.

Apulaispormestariksi valittavan henkilön on oltava valtuutettu tai varavaltuutettu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Väitös: Tietokonepelaaminen muovaa identiteettiä, jopa tiedostamattomasti – "Epäonnistuminen, uudelleen yrittäminen ja toiminnan improvisointi korostuvat"

Musiikki tekee hyvää ja tarjoaa työmahdollisuuksia kehitysvammaisille

Äänekoskella kiinni otettu mies vangittiin tapon yrityksestä

Saarijärven kaupungin verkkosivuille pelmahti aikuisviihdemainoksia

Vartiointiliikkeen omistaja varasti vartioimistaan kaupoista liki 30  000 euron edestä rahaa ja tavaraa, lavasti murron omaan kotiinsa ja vei mökeiltä mönkijöitä

Sotaveteraani tunsi kiitollisuutta omaa sukupolveaan kohtaan, kun sai nähdä miten hyvä itsenäisyyden säilyttäneestä Suomesta tuli

Posti ei ole saanut uusia yhteydenottoja tietosuojaongelmien vuoksi

Jyväskyläläisnainen järkyttyi häikäilemättömästä varkaudesta keskellä kirkasta päivää – "Onneksi siinä oli ulkopuolisia, jotka soittivat hätänumeroon"

Unkarista tuotiin Helsinkiin lähes puoli miljoonaa Rivotril-pilleriä auton rakenteisiin piilotettuna, neljä tuomittiin vuosiksi vankilaan

KORJAUS: Pitkän linjan ammattirikollinen tuoreen kirjan mukaan: Ehdotin syyttäjän ampumista rynnäkkökiväärillä aamutelevision suoraan lähetykseen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.