SAK:n puheenjohtajaehdokkaat eri mieltä keskusjärjestöjen määrästä

SAK:n sosiaalidemokraattiset puheenjohtajaehdokkaat Lauri Lyly ja Petri Vanhala ovat jossain määrin eri linjoilla työntekijäpuolen keskusjärjestöjen määrästä. Lyly sanoi TV1:n Ykkösaamussa, että parempi olisi yksi keskusjärjestö kuin kolme keskusjärjestöä.

Mitään nopeaa yhdistymistä hän ei kuitenkaan ennustanut. Sen sijaan hänen mielestään pitäisi tehdä nopealla aikataululla puolueeton selvitys yhdistymiseen liittyvistä kysymyksistä.

Vanhala myönsi olevansa hieman eri linjoilla. Hänen mielestään suuri liitto ei välttämättä ole toimiva. Selvitys voitaisiin hänenkin mielestään tehdä. Ylipäänsä yhdistymisen tulisi hänen näkemyksensä mukaan lähteä liikkeelle jäsenistöstä.

Muissa asioissa ehdokkaat olivatkin jokseenkin yksimielisiä. Korkeintaan eroa oli ajatusten vivahteissa.

SAK:n liittovaltuusto valitsee parin viikon kuluttua seuraajan puheenjohtajan tehtävistä eläkkeelle jäävälle Lauri Ihalaiselle (sd.). Ihalaista on kosiskeltu ehdokkaaksi seuraavaksi valtakunnansovittelijaksi. Toistaiseksi hän ei ole vastannut pyyntöihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän Vesankajärven Kuoliosaaressa syttyi pieni turpeikon palo

Saarikon mukaan Kulmunin ministeriero herätti kentällä pohdintaa puoluejohtajan asemasta – "Olen aivan varma, että tämä kisa tarvittiin"

Presidentti Niinistö kannusti suomalaisia koronataisteluun Facebookissa

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

Matot ehtii vielä pestä, vaikka kuivuminen kestää nyt pidempään kuin alkukesällä – lue tästä marttojen ohjeet

United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"

Avohakkuista ei kannata luopua kokonaan – Jyväskylän yliopiston tuoreesta tutkimuksesta selviää, ettei ainoastaan jatkuvaan kasvatukseen siirtyminen ole järkevä vaihtoehto

OAJ listasi 18 "törkykuntaa", jotka lomauttavat opettajia heti lukuvuoden alussa – joukossa Karstula ja Ähtäri, katso koko lista

Ähtärin metsäpalo lähti hakkuujätteen poltosta – levisi kahdelle hakkuuaukealle ja metsään

Liikenneministeriö neuvottelee terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen – Finnair edellyttää jo maskipakkoa, HSL suunnittelee asiaa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.