SDP hyväksyi yksimielisesti hallituksessa jatkamisen

SDP:n puoluevaltuusto on hyväksynyt yksimielisesti Alexander Stubbin (kok.) hallituksen ohjelman ja hallituksessa jatkamisen.

SDP:n puheenjohtajan valtiovarainministeri Antti Rinteen mukaan SDP ei vaihda ministereitään, vaan entisen hallituksen ministerit jatkavat vanhoissa tehtävissään.

Puoluevaltuuston puheenjohtajan Tarja Filatovin mukaan keskustelu oli yllättävänkin kiittävää. Ainoa kritiikki kohdistui indeksileikkauksiin ja työttömyysturvaan.

Rinne myöntää, ettei puolueen kaikkia tavoitteita saavutettu minihallitusneuvotteluissa.

Rinne totesi SDP:n puoluevaltuuston kokouksen alussa, että esimerkiksi eläkeindeksin leikkauksen peruutus ei onnistunut. Asia oli yksi ay-liikkeen keskeisistä vaatimuksista.

Rinteen mukaan hallitusohjelma kirjoitettiin kuitenkin pitkälti SDP:n tavoitteiden pohjalta.

- SDP:n vaatimus oli kehysriihen jälkeen, että lapsiperheiden osalta on tarkasteltava päätösten vaikutuksia kokonaisvaltaisesti, Rinne sanoi ja mainosti lapsiperheille tulevaa verovähennystä.

Veroratkaisut ovat Rinteen mielestä oikeudenmukaisia eli rahaa ei kasata rikkaiden sukanvarteen, vaan panostetaan tavallisten suomalaisten arkeen ja elämään.

Rinne korosti, että hallitus myös sitoutuu siihen, ettei teollisuudelle aiheutuvia kustannuksia tai sääntelytaakkaa lisätä loppuvaalikaudella.

- Teollisuuden luovassa uusiutumisessa nimenomaan biotalous, energiatehokkuus ja energiantuotannon hajauttaminen luovat uutta, suomalaista osaamista, jolla kiihdyttää vientiämme, Rinne sanoi.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö sanoo olevansa erityisen iloinen siitä, että Varsinais-Suomi saa toisen ministerin, kun Petteri Orpo valittiin maa- ja metsätalousministeriksi. Vihreät hyväksyi tänään yksimielisesti Alexander Stubbin hallitukseen osallistumisen.

Turkulaisen Niinistön mukaan Orpo on kokoomuksessa profiloitunut ympäristötietoisena. Niinistö uskoo siksi, että yhteistyöstä tulee toimivaa esimerkiksi Itämeren suojelussa ja kestävän kalapolitiikan edistämisessä.

Myös Laura Rädyn valinta ilahdutti vihreitä.

- On hienoa, että Laura Rädystä, joka on helsinkiläinen sote-asiantuntija, tulee sosiaali- ja terveysministeri. Hän ehkä ymmärtää, että sote-ratkaisuilla ei korvata metropoliratkaisuja, sanoo vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Lauran, 33, ja Hanna-Kaisan, 34, jokapäiväinen kipu kesti vuosikausia – jyväskyläläiset kertovat, kuinka endometrioosi vei monesti myös leikkauspöydälle

Koronavirus pääsi hoivakoteihin, joita yritettiin suojella viimeiseen asti – THL:n yksikönpäällikkö huolissaan sairaanhoitajien riittävyydestä, jos tartuntamäärät kasvavat

Helsingin Munkkivuoressa uhkaava ullakkopalo kerrostalossa, asukkaita saatettiin savun läpi ulos

Yksi ihminen loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla

Antti laski mäkeä, Oiva heitti polttopalloa, Jaakko ja Susanna nauttivat piknikistä: Katso kuvakimarasta Palmusunnuntain tunnelmia Jyväskylästä

Tunnettu jyväskyläläinen pesulayrittäjä Antero Hienonen, 81, on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan keuhkokuumeeseen

Kysy, ja kunnanrakennusmestari Kalle vastaa – Kangasniemellä viestitään kuntalaisille ihmisläheisyys edellä

Pääsiäisviikosta tulossa aurinkoinen ja poutainen – alkuviikosta lämpimintä

MLL:n uusi ruoka-apukampanja auttaa jyväskyläläisiä lapsiperheitä – samalla voit tukea ahdinkoon joutuneita paikallisia ravintolayrittäjiä

Yle: Espoolaisessa hoivakodissa kolme asukasta kuollut koronavirukseen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.