SDP on tällä hetkellä kaikista velkaisin puolue

Valtaosa eduskuntapuolueista lähtee velattomasta tilanteesta kohti ensi vuoden kuntavaaleja.

Keskisuomalaisen ja sen kumppanilehtien puoluesihteerikyselyn mukaan SDP:llä on tällä hetkellä eniten velkaa.

– SDP:llä on noin miljoonan euron laina, joka johtuu aiemman kiinteistön korjauskuluista sekä aiemmista vaaliveloista. Velat maksetaan pankin kanssa sovitun aikataulun mukaisesti, SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen kertoo.

Myös keskustalla ja vihreillä on velkaa, mutta huomattavasti vähemmän: keskustalla 175 000 euron velka omille jäsenyhdistykselle ja vihreillä 140 000 euron vaalilaina viime eduskuntavaaleista.

Puoluesihteerien mukaan yksikään puolue ei ota lainaa edessä oleviin kuntavaali- tai maakuntavaalikampanjoihinsa. Toisaalta kuntavaalibudjetit eivät ole vihreitä lukuun ottamatta merkittävästi paisumassa, RKP:llä pienenemässä.

Vihreiden alustava budjetti ensi kuntavaaleihin on 450 000 euroa, joka on lähes neljä kertaa niin suuri summa kuin neljän vuoden takainen noin 125 000 euroa. Minibudjetti johtui vaalitappiosta vuoden 2011 eduskuntavaaleissa, joka leikkasi puolueen rahoituksesta kolmanneksen.

– Saimme eduskuntavaaleissa vihreiden kaikkien aikojen parhaan tuloksen, joten pystymme taas tekemään hieman suuremman vaalikampanjan, vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettinen toteaa.

SDP laittoi puolueena eniten rahaa viime kuntavaaleihin, noin 865 000 euroa. Toiseksi eniten eurojaan uhrasi kokoomus, noin 800 000, ja kolmanneksi eniten perussuomalaiset, noin 760 000 euroa. Luvut ovat Valtiontalouden tarkastusvirastolle toimitetuista vaalikampanjan kuluja ja rahoitusta koskevasta erittelyistä.

–  Liikkunee samoissa lukemissa kuin edellisissäkin vaaleissa, perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ennakoi puolueensa tulevaa kuntavaalibudjettia.

Muut isoimpien puolueiden puoluesihteerit eivät avaa tulevaa edes vastaavalla tarkkuudella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Sovatek keskittää päihdetytötä Kyllöön ja laajentaa pisteen aukioloa

Myrkkykaapit, sarjakuvaboikotit, määrärajoitukset – kirjastolaitos oli 1900-luvulla sivistyksen taistelukenttä, jota säädeltiin äärimmäisen tarkasti

EIT: Suomi loukkasi ihmisoikeussopimusta karkottaessaan irakilaismiehen vuonna 2017 – ammuttiin palautuksen jälkeen Irakissa

Nelostie Joutsan ja Kanavuoren välillä on avattu liikenteelle

Onko tässä Touko Aallon ja Bella Forsgrénin seuraaja? Elma Hyöky, 25, keräsi Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan vaaleissa äänimäärän, jollaista ei ole nähty 16 vuoteen

Tukevassa humalassa ollut mies ajoi selvää ylinopeutta Äänekoskella keskiviikon ja torstain välisenä yönä

Sydänsairaala tahtoo laajeta Keski-Suomeen – yhteistyöhön kaavailtu eri vaihtoehtoja

Tuoko avarampi magneettikuvauslaite apua ahtaanpaikankammoon? – Jyväskyläläinen lääkärikeskus hankki miljoonainvestoinnilla nykyaikaisen ja ekologisen laitteiston

Syksyn paras ylioppilas kirjoitti 8 laudaturia ja 2 eximiaa Kempeleen lukiossa

Keski-Suomen Valokuituverkoille etsitään nyt ostajaa – kunnat kyyryssä velkataakan alla

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.