SDP-päättäjät varovaisia jäsenäänestyksen alla: Jokainen tekee ratkaisunsa presidenttiehdokkaasta itsenäisesti

SDP:n piirijohtajat ja puoluehallituksen jäsenet ovat varovaisia kommentoidessaan suosikkiaan puolueen presidenttiehdokkaaksi. Suurin osa Uutissuomalaisen tavoittamista SDP-päättäjistä ei halunnut kertoa kantaansa presidenttiehdokkaaseen julkisesti tai sanoi, ettei ole vielä muodostanut mielipidettään.

– Odotan mielenkiinnolla sitä keskustelua, mitä tässä nyt alamme kuulla. Sen myötä yritän hahmottaa, kuka olisi paras presidenttiehdokas, SDP:n kansanedustaja ja puoluehallituksen jäsen Kristiina Salonen sanoo.

SDP vahvisti presidenttiehdokkuutta tavoittelevat henkilöt torstaina. Jäsenvaalissa ehdolla ovat kansanedustajat Maarit Feldt-Ranta, Tuula Haatainen ja Sirpa Paatero.

Puoluehallituksen 13 jäsenestä Uutissuomalainen tavoitti 10. Heistä puolet kertoi ehdokassuosikkinsa: Feldt-Ranta mainittiin neljä kertaa, Paatero yhden.

– Paras ehdokas on Feldt-Ranta. Hänellä on pitkä kokemus ja näkemys varsinkin Pohjoismaista. Hänellä on hyvät kansainväliset verkostot, keskisuomalainen puoluehallituksen jäsen Ahti Ruoppila perusteli.

Feldt-Ranta on puoluehallituksen jäsenille tuttu ehdokas, sillä hän on hallituksen toinen varapuheenjohtaja.

12 piiripuheenjohtajasta kyselyyn vastasi 10, joista vain kolme kertoi suosikkiehdokkaansa. Yksi heistä oli Kaakkois-Suomen piirin puheenjohtaja ja puoluehallituksen jäsen Teemu Hirvonen.

– Kaikki ehdokkaat ovat hyviä, mutta annan ääneni Kaakkois-Suomesta kotoisin olevalle Paaterolle.

Monet SDP-päättäjät halusivat olla kommentoimatta, koska presidenttiehdokkaasta järjestetään neuvoa-antava jäsenäänestys. Äänestys järjestetään elokuussa.

– Pidättäydyn vastaamasta, koska piirin puheenjohtajana en halua ohjailla jäsenäänestystä. Jokainen jäsen tekee ratkaisunsa ehdokkaasta itsenäisesti, korostaa Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Roope Lehto.

– En ota julkisesti kantaa presidenttiehdokkaaseen, toteaa Helsingin piirin puheenjohtaja Pentti Arajärvi.

SDP:n puoluevaltuusto valitsee puolueen presidenttiehdokkaan syyskuussa. Valtuusto voi valita ehdokkaaksi myös muun kuin jäsenäänestyksen voittaneen ehdokkaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .