SDP:n Jungner: Joukkosurmien suru tuntuu yhä Norjassa

SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner kertoo, että joukkosurmien aiheuttama suru on Norjassa edelleen kouriintuntuvaa. Hänen mukaansa norjalaisilla on kuitenkin toiveikas ja eteenpäin katsova ote.

- Sana "rakkaus" on saanut täällä ison roolin. Siitä puhutaan paljon, ja se esiintyy puheessa taajaan, hän kertoi illalla puhelimitse STT:lle.

Jungner osallistui aiemmin tänään Oslossa viimeviikkoisen joukkosurman muistotilaisuuteen. Työväenliikkeen järjestämässä tilaisuudessa oli edustajia Pohjoismaiden sosiaalidemokraattisista puolueista ja nuorisojärjestöistä.

- Kun tapasin Jensin, halasimme, emmekä puhuneet mitään, Jungner kuvailee kohtaamistaan Norjan pääministerin Jens Stoltenbergin kanssa.

Noin tunnin kestäneessä tilaisuudessa kuultiin musiikkia ja puheita. Jungner kuvailee tilaisuutta pienimuotoiseksi ja kauniiksi.

- Tämä oli varmasti pysäyttävin ulkomaanmatka, jonka olen elämässäni tehnyt.

Norjan joukkosurmasta tulee tänään kuluneeksi tasan viikko.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Mopovandaalit iskivät nyt Kuokkalan yhtenäiskoulun tekonurmelle – "ei taida olla kypärän alla kovin paljon järkeä"

Itäsuomalaiselle leirintäalueyrittäjälle syytteet nuorten kesätyöntekijöiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ahdistelusta

Poliisihallitus löysi rahapelien ikärajavalvonnasta vakavia puutteita –  vain joka neljättä nuorta pyydettiin todistamaan ikänsä

Emeritusprofessori Haaviston rikosepäilystä: "Heittää varjon presidenttihaaveiden ylle"

Vastaava lääkäri: Korona nostaa taas päätään Keski-Suomessa, testimäärät Jyväskylässä jyrkässä nousussa – "Tällä viikolla tulee uusia tautitapauksia"

Raati testasi markkinoiden kuusi käsidesiä – voittaja erottui tuoksulla ja tuntumalla

Helsingin hovioikeus kovensi sarjahyväksikäyttäjän tuomiota – mies myi nuorille nuuskaa, jotta nämä suostuisivat seksuaalisiin puheisiin ja tekoihin

EU:n elpymisvälineen koko tai lainojen ja avustusten suhde ei muuttunut huippukokouksen alla – Marin Twitterissä: Ehdotuksessa askelia oikeaan suuntaan, mutta elpymisvälineessä vielä työtä

Oikeustieteellisiin opintoihin otetaan ilmoitettua enemmän opiskelijoita pisteytysvirheen takia

THL: Keski-Suomessa yksi uusi koronavirustartunta – pitkä nollaputki katkesi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.