SDP:n Maarit Feldt-Rannan mahasyöpä uusiutui – ei ehdolle eduskuntavaaleihin

SDP:n toinen varapuheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta jää sairauslomalle eduskunnasta eikä asetu enää ehdolle eduskuntavaaleissa. Kansanedustaja Feldt-Ranta, 50, kertoo sosiaalisessa mediassa ja verkkosivuillaan, että hänen mahasyöpänsä on uusiutunut.

– Tämä on hyvin surullinen uutinen meille kaikille. Ajatukset ovat nyt Maaritin luona, kommentoi asiaa SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman Facebookissa.

– Maarit on kymmenen vuotta kamppaillut tätä vaikeaa sairautta vastaan, mutta jaksanut silti luoda valoa, iloa ja uskoa huomiseen joka päivä. Siinä on esimerkkiä meille kaikille.

Feldt-Rannan oli määrä sijaistaa osaltaan SDP:n puheenjohtajaa Antti Rinnettä, jonka sairausloman pitkittymisestä kerrottiin aiemmin tällä viikolla. Rinne joutui alun perin sairaalaan Espanjassa keuhkokuumeen vuoksi, mutta kertoi maanantaina, että hänelle tehtiin Suomeen palaamisen jälkeen myös sepelvaltimon pallolaajennus. Rinteen sairausloma jatkuu näillä näkymin helmikuun loppuun saakka, ja ensisijaisesti häntä sijaistaa varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sanna Marin.

– Maarit on itse toivonut, että liike menee eteenpäin, ja me kunnioitamme sitä toivetta, Lindtman sanoi myöhemmin STT:lle kysyttäessä, kuinka Feldt-Rannan sairausloma vaikuttaa puolueen tilanteeseen.

Feldt-Rannalta leikattiin vatsasyöpä elokuussa 2009. Hän palasi tervehdyttyään eduskuntaan seuraavan vuoden maaliskuussa, mutta syöpä uusiutui vuonna 2013, jolloin Feldt-Ranta oli myös pitkällä sairauslomalla.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .