SDP:n Rinne, Ihalainen ja Huovinen vaativat Kirrin moottoritielle rahoja ensi vuodelle

SDP lupaa tekevänsä kaikkensa, että Nelostien rahoitus saadaan lisättyä valtion budjettiin tulevana syksynä.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sekä Keski-Suomen demarikansanedustajat Lauri Ihalainen ja Susanna Huovinen vaativat rahaa valtion ensi vuoden budjetista Nelostien parannukseen.

Moottoritien rakentaminen koskisi Nelostien Kirri-Tikkakoski -väliä.

Heidän mukaansa Nelostie ei pysty kyseisellä tieosuudella vastaamaan uuden Äänekosken sellutehtaan tuomaan liikennelisäykseen liikenneturvallisuutta vaarantamatta.

– Tiellä on turvallisuuden lisäksi iso merkitys alueen yrityksille ja liike-elämälle. Sipilän hallituksen olisi syytä tukea nyt alueellisia investointeja ja katsoa myös hallituksen päätöksiä aluepolitiikan näkökulmasta. Kasvun vauhdittamista tarvitaan eri puolilla Suomea ja tähän tarvitaan hallituksen aluepoliittista ajattelua ja myös rahallista tukea, kolmikko toteaa antamassaan tiedotteessa. 

He muistuttavat, että Äänekosken biotuotetehdas on koko kansantalouden kannalta niin merkittävä, että sen toiminnan turvaamista on syytä tukea kaikin tavoin.

–  Viime vaalikaudella Keski-Suomeen tehtiin merkittäviä infrainvestointeja, kuten Äänekosken radan sähköistys. Myös Nelostien kehittäminen saatiin hyvään vauhtiin ja sitä ei nyt pidä jättää kesken, poliitikot vaativat.

SDP lupaa tekevänsä kaikkensa, että Nelostien rahoitus saadaan lisättyä valtion budjettiin tulevana syksynä.

Liikenne- ja viestintäministeriö esittää rahaa Kirri–Tikkakoski-moottoritiehankkeelle

Budjetti: Keski-Suomi ei saanut moottoritierahaa

Berner lupailee rahoitusta – "Kirri–Tikkakoski–Äänekoski-moottoritiehanke on tärkeä"

Kokoomuksen Wallinheimo: Nelostien lisärahoitus tukee nousua taantumasta

Kirri-Tikkakoski jäi taas ilman rahaa