SDP:n Rinne: Porvarihallitus ajaa oikeistolaista politiikkaa

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan tänään julkistettu hallitusohjelma osoittaa, että porvarihallitus ajaa oikeistolaista politiikkaa.

Rinteen mukaan hallitusohjelman leikkaukset kohdistuvat ennen muuta pieni- ja keskituloisiin lapsiperheisiin, pienituloisiin eläkeläisiin ja työttömiin.

Pienituloisia eläkeläisiä rokottaa etenkin asumistuen muutos. 25 prosentin leikkaus vaikeuttaa etenkin kalliilla paikkakunnilla elävien eläkeläisten elämää.

– Näyttää siltä, että rikkaat ja hyvätuloiset pääsevät kuin koira veräjästä, Rinne sanoi toimittajille eduskunnassa.

Rinnettä huolettaa myös, miten oppimis- ja osaamiskykyinen yhteiskunta säilyy koulutusalalle kaavailtujen 600 miljoonan euron säästöjen jälkeen.

Rinne olisi kaivannut hallitusohjelmaan uusia keinoja, jolla olisi saatu Suomen sakannut vienti uuteen kasvuun ja näin hyvinvointiyhteiskunnalle rahoitusta.

Rinne kummasteli myös perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin salkkuvalintaa hallituksessa. Vaalien toiseksi suurimman puolueen puheenjohtaja päätyi valitsemaan ulkoministerin salkun, joka Rinteen mukaan on selvästi vähemmän vaikutusvaltainen kuin valtiovarainministerin salkku.

– On hämmentävää, että veroista, Euroopasta ja Kreikasta paljon puhunut Soini ottaa ulkoministerin paikan samaan aikaan kun kotimaan asiat pitäisi laittaa kuntoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.