SDP:n Rinne ihmettelee yhä salkkujen vähentämistä

"Se oli kummallinen ja populistinen idea", oppositiojohtaja sanoo.

Keskustassa on puolustettu tähän saakka ministereiden aiempaa pienempää lukumäärää. Muissa puolueissa asiaan on suhtauduttu kriittisemmin.

– Kokoomuksessa oli sellainen näkemys jo hallitusneuvottelujen aikana, että ministereiden määrä tulee suhteuttaa työkuormaan, ja tällä hetkellä työkuorma on paisunut useilla ministereillä erittäin suureksi, kertoo kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen.

Häkkäsen mukaan ministereiden määrää vähentämällä ei saada parempaa laatua, ja viime kädessä laatu ratkaisee.

Valtiovarainministerinä edellisessä hallituksessa toiminut SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoo, että ennen vihreiden poislähtöä hallituksessa oli 19 ministeriä. Tämän jälkeen tehtäviä jaettiin.

– Huomasin jo silloin, että kuormitus alkaa tulla liian kovaksi, kun ministeritehtäviä yhdistellään.

Rinne kertoo pitäneensä kummallisena sitä, että oikeusministerin tehtävät yhdistettiin toisen ministerin salkkuun.

– Minusta oli kummallinen idea, että populistisesti lähdettiin siitä, että pistetään hirveän pieni määrä ministereitä ja näytetään ulospäin, että säästetään, mutta se kostautuu monessa muussa asiassa.

Rinne on huolestunut siitä, etteivät ministerit ole aina ehtineet Eurooppa-neuvoston kokouksiin, jotka ovat tärkeitä vaikuttamispaikkoja.

Myös kansanedustaja Matti Vanhanen (kesk.) korostaa EU-kokousten merkitystä. Hän näkee kuitenkin asian hieman toisin kuin Rinne.

– Meillä on olemassa valtiosihteereitä ja avustajia, jotka hoitavat kotimaisia tehtäviä, jotta ministerit ehtivät Eurooppa-neuvoston kokouksiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Henkilöauto törmäsi pysäköidyn pakettiauton perään Jyväskylässä

Koronaohjeita päivitettiin: Hengitystieoireiden kanssa ei jatkossa saa mennä kouluun tai päiväkotiin, ellei koronaa ole suljettu pois

Fiilistele ja katso kuvat Kimolan kanavan neitsytpäivästä – jyväskyläläinen elämäntapaveneilijä Timo Mustalampi ajoi sulun läpi ensimmäisten joukossa

Klassikkoteosta ei jaeta enää koteihin – ilmoittautuminen Jyväskylän kansalaisopiston huippusuosituille syksyn kursseille alkaa pian, katso ohjeet

Suomessa kaksi uutta koronakuolemaa, kertoo THL

Äänestyksen hävinnyt ehdokas jätti valituksen – Keltinmäen aluekappalaisen valintaa käsittelee seuraavaksi hallinto-oikeus

Koulut alkavat Keski-Suomessa pääosin ensi viikon keskiviikkona – yhdessä kunnassa jo maanantaina

Pekka Katajan epäillyn murhayrityksen tutkinnanjohtaja vaihtui – ruoriin hyppää kuohuttavasta katoamistapauksesta tuttu mies

Rajavartiolaitoksen vuokra-auton räjähdystä tutkitaan Torniossa

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies piti väkivallalla uhkaamalla huolta siitä, että ryhmä pysyy ruodussa: "Ihmiset selkeästi jopa pelkäävät häntä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.