SDP:n Rinne kutsuisi työmarkkinaosapuolet takaisin neuvotteluihin

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vaatii, että työmarkkinaneuvottelujen osapuolet on kutsuttava takaisin neuvotteluihin. Rinne varoittaa pitkittyneestä työmarkkinakriisistä, jos tilannetta ei nyt rauhoiteta.

Rinteen mukaan Suomi tarvitsee pitkäkestoisen ja maltillisen palkkaratkaisun, joka luo yrityksille ja palkansaajille vakaita tulevaisuudennäkymiä. Rinne sanoo, että palkkoja leikkaavasta pakkolakipaketista luopuminen olisi hallitukselta ensimmäinen ja samalla tärkein askel kohti ratkaisun löytymistä.

Myös vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto tviittasi, että hallituksen tulee yrittää saada neuvottelijat takaisin pöytään. Hän muistutti, että pakkolaeista kärsivät eniten pienituloiset naiset.

Samoilla linjoilla oli vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki, jonka mukaan hallitus ajaa nyt merkittävää leikkausta palkkoihin.

– Kun leikataan pieni- ja keskituloisten palkkoja, heikentää se ostovoimaa ja näin lisää työttömyyttä. Valtiovarainministeriön omienkin laskelmien mukaan lyhyellä tähtäimellä pakkolait heikentävät talouskasvua ja lisäävät työttömyyttä, Arhinmäki kirjoitti tiedotteessa.