SDP:n terveiset kehysriiheen: Etuuksien indeksijäädytyksistä ja aktiivimallin prosenttileikkurista on luovuttava

Suurin oppositiopuolue siirtäisi verotuksen painopistettä omistusten suuntaan.

Suurin oppositiopuolue SDP vaatii kehysriiheen kokoontuneilta hallituspuolueilta, että ihmisten etuuksiin kohdistetut indeksijäädytykset perutaan. Lisäksi SDP vaatii poistamaan työttömyysturvan aktiivimallin mahdollistamat prosenttileikkaukset.

– Haluaisimme, että tämän hallituksen perintönä ei jäisi niin räikeää eroa työssä olevien ja työelämän ulkopuolella olevien välillä, sanoi puheenjohtaja Antti Rinne SDP:n uudistuslinjausten mediatilaisuudessa tiistaina.

Keskustan, kokoomuksen ja sinisten muodostaman hallituksen kausi on pian lopuillaan, sillä eduskuntavaalit on tarkoitus pitää noin vuoden päästä huhtikuussa.

Ensi vaalikauteen valmistautuva SDP haluaa, että verotuksen painopiste siirtyisi tulevaisuudessa omistusten suuntaan.

– Halutaan, että ansiotulojen verotus ei ainakaan kiristy eikä myöskään kulutusverotus. Halutaan muuttaa painopistettä verotuksessa tiiviimpään veropohjaan, omistuksen suuntaan, ansiotuloista ja kulutuksesta pois päin, sanoi puoluejohtaja Rinne STT:lle eduskunnassa.

"Luottamusta ja turvaa ihmisille"

SDP:n työlistalla ensi vaalikaudelle ovat muun muassa perhevapaiden uudistaminen sekä oppivelvollisuuden pidentäminen ja maksuton toiseen asteen koulutus. Lisäksi puolue haluaa muuttaa varhaiskasvatuksen asteittain maksuttomaksi sekä muun muassa yksinkertaistaa sosiaaliturvaa.

Puoluejohtaja Rinteen mukaan uuden teknologian ja muutoksen myllertämässä maailmassa on tärkeää, että ihmiselle luodaan luottamusta ja turvaa tulevaisuuteen.

– Ei pelätä muutoksia, vaan annetaan muutoksen tapahtua. Ohjataan sitä (muutosta) ehkä fiksumpaan suuntaan ihmisten näkökulmasta ja huolehditaan siitä, että jokaisella on tässä muuttuvassa maailmassa sellainen olo, että minutkin pidetään mukana, Rinne sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.