SDP:n uusi pj Urpilainen: Vanhanen kotiin

SDP:n uudeksi puheenjohtajaksi valittu Jutta Urpilainen kiirehtii edeltäjänsä tapaan, että pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) palaisi mahdollisimman pian kotimaahan tekemään selkoa vaalirahasotkuista.

Urpilaisen mielestä olisi kaikkien etu, jos pääministeri kertoisi eduskunnan edessä, mitkä ovat keskustan ja hänen itsensä kytkökset Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistykseen.

Urpilainen haluaa pitää auki myös sen vaihtoehdon, että oppositio tekisi vaalirahoista välikysymyksen, jos tietoa ei pääministeriltä saa muulla tavoin. SDP:llä ei puolueena ole Urpilaisen mielestä selvitettävää vaalirahoista.

32-vuotias Urpilainen voitti iltapäivällä Erkki Tuomiojan puoluekokouksen puheenjohtajavaalin toisella kierroksella äänin 218–132.

Kiitospuheessaan Urpilainen korosti, että puolueväki lähtee nyt kehittämään SDP:tä johtavana tulevaisuuspuolueena. Hän lupasi, että SDP:stä tulee entistä avoimempi puolue.

Sekä Tuomioja että SDP:n edellinen puheenjohtaja Eero Heinäluoma lupasivat kaiken tukensa Urpilaiselle. Samalla Tuomioja myönsi ymmärtävänsä, milloin on aika siirtyä veteraanisarjaan.

Uudistumisen paine ratkaisi SDP:n puheenjohtajavalinnan