SDP:n uusi pj Urpilainen: Vanhanen kotiin

SDP:n uudeksi puheenjohtajaksi valittu Jutta Urpilainen kiirehtii edeltäjänsä tapaan, että pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) palaisi mahdollisimman pian kotimaahan tekemään selkoa vaalirahasotkuista.

Urpilaisen mielestä olisi kaikkien etu, jos pääministeri kertoisi eduskunnan edessä, mitkä ovat keskustan ja hänen itsensä kytkökset Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistykseen.

Urpilainen haluaa pitää auki myös sen vaihtoehdon, että oppositio tekisi vaalirahoista välikysymyksen, jos tietoa ei pääministeriltä saa muulla tavoin. SDP:llä ei puolueena ole Urpilaisen mielestä selvitettävää vaalirahoista.

32-vuotias Urpilainen voitti iltapäivällä Erkki Tuomiojan puoluekokouksen puheenjohtajavaalin toisella kierroksella äänin 218–132.

Kiitospuheessaan Urpilainen korosti, että puolueväki lähtee nyt kehittämään SDP:tä johtavana tulevaisuuspuolueena. Hän lupasi, että SDP:stä tulee entistä avoimempi puolue.

Sekä Tuomioja että SDP:n edellinen puheenjohtaja Eero Heinäluoma lupasivat kaiken tukensa Urpilaiselle. Samalla Tuomioja myönsi ymmärtävänsä, milloin on aika siirtyä veteraanisarjaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uudistumisen paine ratkaisi SDP:n puheenjohtajavalinnan

Uusimmat

Kotimaa

Väitös: Tietokonepelaaminen muovaa identiteettiä, jopa tiedostamattomasti – "Epäonnistuminen, uudelleen yrittäminen ja toiminnan improvisointi korostuvat"

Musiikki tekee hyvää ja tarjoaa työmahdollisuuksia kehitysvammaisille

Äänekoskella kiinni otettu mies vangittiin tapon yrityksestä

Saarijärven kaupungin verkkosivuille pelmahti aikuisviihdemainoksia

Vartiointiliikkeen omistaja varasti vartioimistaan kaupoista liki 30  000 euron edestä rahaa ja tavaraa, lavasti murron omaan kotiinsa ja vei mökeiltä mönkijöitä

Sotaveteraani tunsi kiitollisuutta omaa sukupolveaan kohtaan, kun sai nähdä miten hyvä itsenäisyyden säilyttäneestä Suomesta tuli

Posti ei ole saanut uusia yhteydenottoja tietosuojaongelmien vuoksi

Jyväskyläläisnainen järkyttyi häikäilemättömästä varkaudesta keskellä kirkasta päivää – "Onneksi siinä oli ulkopuolisia, jotka soittivat hätänumeroon"

Unkarista tuotiin Helsinkiin lähes puoli miljoonaa Rivotril-pilleriä auton rakenteisiin piilotettuna, neljä tuomittiin vuosiksi vankilaan

KORJAUS: Pitkän linjan ammattirikollinen tuoreen kirjan mukaan: Ehdotin syyttäjän ampumista rynnäkkökiväärillä aamutelevision suoraan lähetykseen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.