SK:n kyselyssä iso osa pitää uutisointia perussuomalaisista epäreiluna

Runsaat 40 prosenttia Suomen Kuvalehden teettämään kyselyyn vastanneista katsoo, että perussuomalaisista uutisoidaan kielteisemmin kuin muista puolueista.

Liki puolet vastaajista on sitä mieltä, ettei uutisointi ole ollut myönteisempää tai kielteisempää kuin muista puolueista.

Vastaajien puoluetausta näytti kyselyssä vaikuttavan näkemyksiin uutisoinnista. Perussuomalaisista yli 90 prosenttia kokee uutisoinnin kielteiseksi. Kristillisdemokraattien kannattajista samaa mieltä on 70 prosenttia ja keskustan kannattajista 50 prosenttia.

Demarien ja kokoomuksen kannattajista kolmannes vastaa, että uutisointi on ollut perussuomalaisten kohdalla kielteisempää kuin muista puolueista.

Uutisointia pitävät tasapuolisena vasemmistoliiton, vihreiden ja RKP:n kannattajat.

Taloustutkimus teki kyselyn elokuun alkupuolella nettipaneelissaan, johon osallistui tuhat ihmistä. Virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa. Otoksen kerrotaan vastaavan Suomen aikuisväestöä iän, sukupuolen ja asuinpaikan mukaan.

Kyselyssä työttömät ja maanviljelijät ovat eniten sillä kannalla, että uutisointi on epäreilua. Tätä mieltä on noin 60 prosenttia ryhmiin kuuluvista.

Kyselyyn vastanneista miehistä lähes puolet kokee uutisoinnin kielteisenä. Naisista joka kolmas on tätä mieltä. Vastaajien asuinpaikkakuntaa tarkasteltaessa merkittäviä eroja ei löytynyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.